破產聯盟

標題: 各位訪客請登記及留言 [打印本頁]

作者: admin    時間: 7-11-2008 00:59
標題: 各位訪客請登記及留言
因為這裡各版主是義工,同埋我都想知其實有無人睇,如果無人睇,同埋幫唔到人,我就摺左佢架啦,要給錢架嗎!

如果可以的話,各位訪客同會員有乜新進展,都講番呀。可能幫到下一個架。
作者: 温sir    時間: 8-11-2008 13:50
ok ! 明白!我會盡量多抽時間上來,希望其它同人也一樣.....
辛苦你喇......大佬:p
作者: enjoylife    時間: 18-11-2008 09:53
標題: 注冊後要等24小時才可留言
有新會員反映注冊後要24小時才可留言。

這是必須的嗎?
作者: admin    時間: 18-11-2008 11:59
原帖由 enjoylife 於 2008-11-18 09:53 發表
有新會員反映注冊後要24小時才可留言。

這是必須的嗎?

係咩?我都唔知,等我睇下?

... ...

(去後台查緊…2 分鍾後)

係 wor。改左啦!
作者: mudshui    時間: 18-11-2008 15:25
標題: 大家好!
我係新人. 之前都得enjoylife指點.....我相信大聯盟既成立會幫助到破產一族去過渡四年以致往後既生活! thanks
作者: gpo4074    時間: 18-11-2008 15:45
原帖由 mudshui 於 2008-11-18 15:25 發表
我係新人. 之前都得enjoylife指點.....我相信大聯盟既成立會幫助到破產一族去過渡四年以致往後既生活! thanks

welcome.
作者: 藍嵐    時間: 19-11-2008 13:39
原帖由 admin 於 2008-11-7 00:59 發表
因為這裡各版主是義工,同埋我都想知其實有無人睇,如果無人睇,同埋幫唔到人,我就摺左佢架啦,要給錢架嗎!

如果可以的話,各位訪客同會員有乜新進展,都講番呀。可能幫到下一個架。 ...

我都黎報到 ~
作者: catina    時間: 19-11-2008 14:47
原帖由 藍嵐 於 2008-11-19 13:39 發表

我都黎報到 ~

藍嵐, 您終於黎la, welcome~~
作者: lovelyfairy    時間: 19-11-2008 16:45
要留言呀, 咁我都留先 ^v^

作者: catina    時間: 19-11-2008 19:17
原帖由 lovelyfairy 於 2008-11-19 16:45 發表
要留言呀, 咁我都留先 ^v^

welcome~~ welcome ar~!!!
作者: enjoylife    時間: 19-11-2008 21:47
admin大哥,

忘了同你講聲:你與其他聯盟始祖為建立聯盟定流了不血汗...辛苦哂了,這裡設計簡單,漂亮又易用。你還出錢出力...感恩你為眾同路人建立溫暖的家。

我一定盡力將之發揚光大,大家盡情享受自由討論時,也別忘記要盡一分力,去留意幫助有需要的新人呀!
作者: admin    時間: 19-11-2008 23:32
原帖由 enjoylife 於 2008-11-19 21:47 發表
admin大哥,

忘了同你講聲:你與其他聯盟始祖為建立聯盟定流了不血汗...辛苦哂了,這裡設計簡單,漂亮又易用。你還出錢出力...感恩你為眾同路人建立溫暖的家。

我一定盡力將之發揚光大,大家盡情享受自由討論時,也別忘記要盡一分力 ...

我無咁偉大。

個設計係用左 discusz 5.5,跟住 download 左個 萍果樹下 的 template。改左個 banner 同 footer (唔知有無人留意到,個雲會郁。)再改左小小野。錢就真係出左 DD。

其實我出到的,大部份都係 IT 野,都係要靠各版主去維持 D 討論,同埋會員多d支持。

咁多 Post,如果我要遂個睇有無問題,真係好難,如果各會員發覺有人玩野,又有 D XYZ 的祖國廣告會員,就唔駛客氣,通知版主們或者我,ban 左佢。
作者: samtsang    時間: 20-11-2008 12:47
I come back.

作者: enjoylife    時間: 20-11-2008 14:43
sam,

welcome, thanks for your support.

你可將discuss內既分享放係論壇。
作者: dik06    時間: 20-11-2008 22:23
各位朋友你地好
多謝哂enjoylife,唔係你,我都揾唔到呢到
希望响呢到識到一班,大家扶持大家嘅朋友
作者: enjoylife    時間: 20-11-2008 22:46
歡迎你diko6,

你現況如何?大家都是同路人,也不需要太客氣了,你看看posts先,有問題就隨便講出,大家都會支持你的。
作者: bobodog8    時間: 27-11-2008 11:20
標題: hihi,long time no see
helo,enjoylife:
i am bobodog8 ar,remember me?因事忙没有上來,now i  加入新家庭,hope will    more time  to keep contact ,to share more ,see u!
作者: enjoylife    時間: 27-11-2008 11:34
標題: 回復 #17 bobodog8 的帖子
Really long time no see, no contact means no problem, right?
作者: bobodog8    時間: 27-11-2008 11:41
ho la,i really not good recently,do u remember i told u that i am pregant few month ago?but i lost the baby when she/him is 4 mths........it makes me crazy and sad.......and i will meet  the lawyer "wong ka shek" to talk about my annual report ,,,worry about it!maybe tell u more later!
作者: enjoylife    時間: 27-11-2008 11:58
標題: 回復 #19 bobodog8 的帖子
Sorry to say I'm speechless and sad when I saw your message.

Relax and take good care of yourself, you will soon get pregant again after recovery.

Whenever you want to talk to me, call me

That's only the annual review with the lawyer, don't worry too much!
作者: bobodog8    時間: 27-11-2008 16:15
now i am getting better la,i will call u to share later,hope all sis/bro can pass all difficult times!Now i prepare the third years,"add oil"!!!!
作者: admin    時間: 28-11-2008 02:01
原帖由 bobodog8 於 2008-11-27 11:41 發表
ho la,i really not good recently,do u remember i told u that i am pregant few month ago?but i lost the baby when she/him is 4 mths........it makes me crazy and sad.......and i will meet  the lawyer "w ...

呀!

(無言中…)

唔知可以講乜…你唔好咁傷心啦,得閒上來吹下水,唔好記住D唔好的野啦。一切都有天意的…
作者: tommy    時間: 2-12-2008 11:23
HI HI , 報到!
作者: 小林林    時間: 9-12-2008 11:26
大家好,小林林同大家報到!
作者: bobodog8    時間: 2-1-2009 13:07
HI,HAPPY NEW YEAR EVERYBODY!
    我已經平復晒了,天意如此,只好盼望來年會更好!我結果冇去見lawyer ,因我冇了bb,支出佢都唔會點加比我,見到佢的咀臉都唔想,所以等有變化或佢要求先算.只求平安的渡過未來兩年,annual report 我就煩,未交,要努力了!
作者: mandy_ls    時間: 9-1-2009 03:14
到,唔好意思,遲報到添
作者: 温sir    時間: 9-1-2009 15:45
SORRY!!!sorry!! 各位大大.....我好耐無嚟啦....真係對不起!
近排因為上夜班,少咗時間上網.....
而家又衰咗, 臨過年都要揾工,真失敗。
見多咗咁多會員, 好開心....真係辛苦哂阿OK大佬,感激!
作者: hippogkh    時間: 20-1-2009 16:33
Hi all,  

I am Hippo and I had passed the High Court for bankrucy.  I only noticed this message board last night and I wish very much that I could read all your contributions earlier.  I believe that this message board is useful as well as helpful under this economic environment.  

I now put the disturbance of the debts behind my head and focus only on grabing more income.  I am now unemployed and have 4 family members to look after.  

I wish you all would pass your hard times cheerfully.
作者: roy    時間: 20-1-2009 17:59
標題: 回復 #28 hippogkh 的帖子
無錯,我地係依度都係好希望能幫到面臨破產或考慮緊破產的人,盡量解答佢地而家的傍惶及焦慮.

吾緊要啦,過埋年努力找工吧.相信一定找到的,有時間多D上黎啦.
作者: uncle    時間: 21-1-2009 15:04
Hi everybody..new comer
作者: 温sir    時間: 21-1-2009 15:05
標題: 回復 #30 uncle 的帖子
歡迎你
作者: nktobi    時間: 22-1-2009 01:24
NKtobi 報到.....21/1/09 搞左破產!
作者: nktobi    時間: 22-1-2009 01:25
thx for all guys who helped me.......i hope i will hv a ittle chance to help others.........thxgod.!
作者: 温sir    時間: 22-1-2009 02:31
標題: 回復 #33 nktobi 的帖子
恭喜你亦都歡迎你
作者: bb_q_888    時間: 22-1-2009 15:31
我今日都報到...入紙.
作者: 温sir    時間: 22-1-2009 19:12
原帖由 bb_q_888 於 22/1/2009 15:31 發表
我今日都報到...入紙.

妳入咗紙就OK了,唔使諗咁多,順其自然,過程中多啲寫出嚟,大家分享吓,謝謝!
作者: bb_q_888    時間: 30-1-2009 23:54
我都在此多謝admin 出錢出力,比機會我去學習.過渡.決解破產所要面對問題.

只係單睇佢做資料收集,回答問題的認真...

我都好感謝您~
作者: 301    時間: 31-1-2009 00:19
幫到人...........................
作者: yancy    時間: 1-2-2009 19:43
標題: 回復 #37 bb_q_888 的帖子
絕對同意你的睇法.
我自從選擇破咗產後,又唔敢問人...又唔知點面對,更加唔知同邊個講,日子耐咗瞓唔到又食唔落,但後來我嚟咗呢度睇下D朋友仔ge分享之後,又覺得其實"破產"唔係太可怕ge事,唔需要比太大壓力自己.總之呢度係一個好好ge平台.多謝晒admin
作者: gpo4074    時間: 1-2-2009 20:00
依家破產真係平常事.

我果一個年代(2000),係禁忌,仲係如果比人知道的話,會好麻煩,甚至連份工都即刻無做.
作者: 温sir    時間: 1-2-2009 20:29
標題: 回復 #39 yancy 的帖子
咪剩係多謝Admin至得架!?雖然無佢就無呢個聯盟......但記得要多謝埋 gpo4074、roy、enjoylife 等幾位版主,佢哋真係花好多時間喺呢度架!
你順便多謝埋我,我都受架!哈哈 ,(雖然我唔係出好多力 )
我也借個位多謝幾住版主同各會員,總之大家互相扶持、互相分享經驗,一起加油!共同過渡!
作者: yancy    時間: 1-2-2009 23:03
標題: 回復 #41 温sir 的帖子
我真係大頭多隻蝦,咁多人要多謝都唔知tim.
我再一次要係度多謝GPO4074,ROY,ENJOYLIFE等等各位人兄,更加要多謝你溫sir
作者: 温sir    時間: 1-2-2009 23:41
標題: 回復 #42 yancy 的帖子
唔使客氣
作者: 珍妮媽    時間: 3-2-2009 03:23
OK哥哥~~我係jenny媽~~  你記得我嗎..   呵~我的第一年完了好開心.  呢排我都係我朋友的壇做下壇主的左右手咁.得閒來玩  familylover.net 你與我的家.

作者: admin    時間: 3-2-2009 11:38
標題: 回復 #44 珍妮媽 的帖子
係度賣廣告!嘿!

ban ban ban !!!
作者: bb_q_888    時間: 3-2-2009 14:01
admin  她用個這裡宣傳,即係証明你個網站受歡迎.

佢有眼光!
作者: gko    時間: 3-2-2009 21:56
bb_q_888 (食西北風)

中級市民

張相係唔係你既女來架,眼神同諗野有點似你呀!
作者: 珍妮媽    時間: 4-2-2009 00:13
我支持個邊, 我 同樣支持 破產聯盟的 ...    唔好嬲下..

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3