破產聯盟

標題: 畢業後(破產時用)銀行戶口&環聯更新問題 [打印本頁]

作者: 不能說的秘密    時間: 26-5-2023 11:53
標題: 畢業後(破產時用)銀行戶口&環聯更新問題
請問是分開???定有先後問題——必須等環聯更新後先可以更新銀行戶口???
作者: gamez    時間: 28-5-2023 03:39
我用番舊戶口,帶破產解除証明書去銀行更新就可以了.
作者: 不能說的秘密    時間: 29-5-2023 10:29
gamez 發表於 28-5-2023 03:39
我用番舊戶口,帶破產解除証明書去銀行更新就可以了.

師兄,請問你用多久時間更新好銀行戶口???
作者: gamez    時間: 29-5-2023 17:42

去銀行,比齊資料,佢會即搞好,同一銀行,我再開股票戶口都係即搞,不過耐少少.(我係中X銀行)

作者: itmatrix    時間: 28-9-2023 15:05
我想問,係高院拎咗張解破証明書之後。係咪一定要同用緊的銀行更新資料?如果唔更新會有乜問題?我只係知開新戶口就一定要有呢封信
作者: 破產小孩子    時間: 30-9-2023 14:13
itmatrix 發表於 28-9-2023 15:05
我想問,係高院拎咗張解破証明書之後。係咪一定要同用緊的銀行更新資料?如果唔更新會有乜問題?我只係知開 ...

我解破完都冇特登拎去銀行更新,除非你要搞其他銀行服務等等! 否則update上環聯就唔洗搞咁多野
作者: Addchan    時間: 1-11-2023 21:27
itmatrix 發表於 28-9-2023 15:05
我想問,係高院拎咗張解破証明書之後。係咪一定要同用緊的銀行更新資料?如果唔更新會有乜問題?我只係知開 ...

我痕身問佢地 佢地話唔洗更新- -
話因為我戶口正常使用緊
作者: Cchan    時間: 14-11-2023 12:13
破產小孩子 發表於 30-9-2023 14:13
我解破完都冇特登拎去銀行更新,除非你要搞其他銀行服務等等! 否則update上環聯就唔洗搞咁多野 ...

請問點樣update上環聯
作者: 破產小孩子    時間: 15-11-2023 02:27
Cchan 發表於 14-11-2023 12:13
請問點樣update上環聯

影相
然後send去環聯網個e-mail
註明全名 身份證號碼

歡迎光臨 破產聯盟 (http://www.hkiva.org/) Powered by Discuz! X3