破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

wahtung 發表於 15-1-2014 15:58" G& S- V0 o8 a. z) T
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的 ...

9 O1 `5 J; v# ]; c7 T  但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
wahtung 發表於 15-1-2014 15:55
9 t. R& D3 ~- o( C; `4 t  r  B  p唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
# q: x9 O. b" s  ^" ~. W, W
  但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架喇
: b% p; e4 z! }7 f9 Z) Q! D7 j1 g4 F6 ?- o, K0 d  k
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
5 y4 i3 F" ]; T' }' f# a: U最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
  O: _  V. w$ p' x3 Y8 h9 O
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
4 b" v' z  c( U' K& Z貓糧唔好處係比較咸D

( H+ E+ C  Y4 u食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
- o0 G1 x3 ?1 @最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
- m/ F  M- _, e
唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
wahtung 發表於 15-1-2014 10:44
% t$ s- X" D- m  O, y我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都 ...

( g/ N# B6 X- q7 l  e3 t/ s  最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
wahtung 發表於 15-1-2014 10:41  K2 H6 S4 ~# T0 I+ O& c7 o( i
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
! o9 z+ u' f& e6 R2 b. E
貓糧唔好處係比較咸D
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:430 O1 t- I7 [* X% _3 o7 e' z8 @
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
: P8 g6 a: q  x7 P
我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
smallcat 發表於 15-1-2014 10:01
" J- b; @0 l/ Z7 z可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
. v* n( r$ X$ l9 S8 V+ |
9 A3 q" E$ x" S2 w依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
( v# G% N( [: v( p
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:50
6 I6 f# x! P; r" u细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左…… ...
6 ]3 |4 o9 i* [0 N
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清. |. p0 \, K5 P4 F: q5 S

$ \5 z2 G* |/ w7 F9 B依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下  
smallcat 發表於 14-1-2014 15:531 }" |0 M1 D" L
海鮮可以, 但以魚為主
* r& |* f3 ~, A& J/ C( S$ p" ^! D
$ Z  {! b# r1 q3 S. E5 S; p+ t/ t. l以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
" A% ~$ D5 ~0 l% T% e: [* \1 p: S
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33& p5 @% X0 M- E0 ~; \" @7 p6 f
帶子應該好貴喎

\* y& A3 T8 Q$ L. L& B我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)9 `- ]0 @; w5 J; g6 n9 q, l$ W4 L

: Y3 V0 E7 o) K" ~6 u5 t( d& I5 g4 U1 \. P& q
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13' c; S6 \6 H& ~  E0 f6 l+ a
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
% `1 k! N! ?) V3 n( z1 r不如食新鲜比較有益。
# k9 e. N# Q! ?/ W. j ...

/ C4 Q/ r8 R. O4 b, \仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33' B/ m/ H- c6 F% I; z- k- }, i
帶子應該好貴喎
" \/ m" W/ }' E1 y1 D
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定# W% M# t! j+ E; k. E0 P
2 q1 d4 g/ s& [; L( I, t% r
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13- h. ]& m' u$ k2 ^
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,1 ]- @+ L/ _- w9 r8 N/ W% L
不如食新鲜比較有益。. |' L$ ]! v9 H, q) }" J5 @# o
...

5 x+ w1 Z! B/ b6 `& s* Q# P4 o海鮮可以, 但以魚為主
% y( z; f# \8 a  Y6 b
' G7 ^4 G" L) P9 R. u5 f/ Y以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:134 V0 L. O/ X1 X& @1 Y3 N, e
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
% a' A7 s, ]/ P7 Y1 {不如食新鲜比較有益。
$ G! [% K* l$ p ...
- C/ t. n1 _8 m
帶子應該好貴喎
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
  Z) `* u, |: M0 z新鮮??佢唔食生肉呀
4 v2 ], p7 C7 p: L3 E, |1 n
% \) k' }; P+ @不如食新鲜比較有益。
7 I  K6 X. _1 J' ?+ H
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:122 |- q) ^0 c7 ]( ?+ K
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

$ k: |* p* a; g新鮮??佢唔食生肉呀
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12; n0 y- `. n$ p: R- D% B' L  t, W

& N  R1 T# q; V! r8 G5 J5 L呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
* M- O1 c6 _8 A' B# t* P) g- d) _: l' I$ v; D" ?& @2 a