破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

smallcat 發表於 12-9-2013 14:25
# b; i' B, n! Z4 W0 r: C/ K其實係因為  涼生當正, 所以, 龜仔膏要變成黑心涼粉咯  哈哈* ^4 v& r! b) u' G6 x4 X

8 h7 z# @, j% Q6 q9 o' A. U" l/ z8 ^$ c發霉, 好正常架  ...
: Y9 }: L: z6 h# ~* a
龜苓膏冇龜
/ S0 I+ X; e( i6 P! M8 ^3 S馬騮搣冇馬騮
, c# A' y& K( g' f9 d0 q
0 j' x, @+ K' x" D5 B% A
老婆餅冇老婆
! b7 ~/ x; H5 G' X$ d) t8 m- y7 F
# F- l$ E# Y# e! k$ `7 B
冬陰功冇陰功

4 u; I5 b$ a( V; W& Y8 a
. D2 k0 P9 F3 @/ c
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48
5 h! o9 s/ h* T; ]$ F龜苓膏冇龜+ h3 K1 H" X: \- `/ u7 \
馬騮搣冇馬騮

. i4 e* p) O4 Z' k: q( m; j" f/ h& G; Y  樓房正策 無樓住 9 b" X$ o5 t8 L! c1 m( w
9 O: x9 H9 p& V- m$ e! t
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48* P; @3 K1 w( B" ]/ z2 u
龜苓膏冇龜
0 ?6 ?4 }0 ^1 Q8 e8 I馬騮搣冇馬騮

( G1 U) X* k. S; o0 z5 |呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪 : J! g: G2 d4 _

* N) x$ ]: _. @2 A# |2 e- ^1 y8 ~今次呢舖成個品牌收功都似  不過, 好多人仲有 龜仔卷, 大獲 . q! }8 X6 U6 T* R
  y/ q; v; Y/ F3 Z" K
smallcat 發表於 12-9-2013 14:52* j! q1 C' V: c( b/ b0 ]5 m+ V
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪 7 N5 \( j. @% j. a; ^

, g& \' }# [  l% k  @今次呢舖成個品牌 ...
/ c/ _3 r1 a! ]) t% Y! _
又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
wahtung 發表於 12-9-2013 15:01
( ?) X) @) k( h又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
- a" _  V1 W. y
他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍 9 B1 U, j1 b8 G, d, E8 |

, P6 p$ g7 s( J% Y) \8 U2 E% ~; c所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼粉, 依家興食涼粉
smallcat 發表於 12-9-2013 15:06
! r6 p1 ?4 r& n( q" o他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍 6 j* c+ s( ]. d
& t$ `3 F& Y$ I0 w
所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼 ...
4 g; d! o9 l0 A; R4 S: k! ~
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:484 L  P1 U  M. N- p* o& d  [
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
+ t. R. k4 T. E& A
龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48, d$ ~* B# E# O
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
2 V  ?0 o4 U4 v* H0 @$ p1 x1 }$ w+ k
老細, 唔該比個2黑" t, }* u. Q0 r$ U1 W" R5 q
老細話, 乜叫二黑
" v6 U3 B& i6 w) C- r二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
+ a# b4 }1 w- e9 m7 O老細話, 啊, 收到,
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02; ^, r, L2 m% W9 W( b$ t4 p) {' Y
老細, 唔該比個2黑, E7 @4 ?0 ]7 p+ X
老細話, 乜叫二黑
. L" t3 z% g  F" y二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
# ?) b9 S, l! q" d
涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的
smallcat 發表於 12-9-2013 23:026 ^" G2 q" |. b! b# d" ^
龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
$ Y$ X3 i; P  _: q+ X
咁以後飲五花茶好了呀
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14! W; i8 s7 a+ {! a. T0 u! p' |7 ]
涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的

, k# C# Y3 h1 r: ^+ H8 b6 f咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14
1 H$ j; \9 d% Y  r, R8 F涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的

9 Q) d  B' K) D  \; h5 m% R& O白色都可以  像豆腐花
smallcat 發表於 13-9-2013 11:27
4 |+ b& E, `/ K# c6 d: ?9 m( q  a咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
8 ~/ V# A9 A; i
黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
wahtung 發表於 13-9-2013 12:03
5 C5 k. U3 p! Z黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
6 y1 P8 q5 z* o6 T7 M
支持 皇上施正
wahtung 發表於 13-9-2013 01:154 n$ D9 [, t/ S" G
咁以後飲五花茶好了呀

/ `) p+ }6 S  c3 q3 K五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等; c9 O- n& Y( G4 i7 v1 \, N

I. w- a2 Q0 R( D/ G- @; d涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左
smallcat 發表於 13-9-2013 13:13
, Q  {# I- q( ]" l$ m五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
6 L) h2 X' Y+ r& V, f2 s+ z' K7 q0 z+ N; x( R. u* ^) T
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左 :han ...

, h' H/ z: Y7 {  w. k5 {; I24味唔好飲咁多,好傷胃
smallcat 發表於 13-9-2013 13:12
7 V( Y$ n& i. u7 ]1 b6 R, ^  e支持 皇上施正
, D7 t0 `/ `. s0 O6 ^
咁你要扮城管落區做嘢
wahtung 發表於 13-9-2013 14:05
( G  i& h3 {- ~5 K' J; }, A咁你要扮城管落區做嘢

5 @* k$ t# }$ h# J- ?: H支持 皇子條 0靚皇上施正
smallcat 發表於 13-9-2013 14:50
( g( ?/ Z- s7 h' c7 b, y支持 皇子條 0靚皇上施正 確

: m" b$ P" F# R) M: e# A: E* @佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....
  w7 v* I4 u# y4 J. T死左又唔關佢事.
5 Z% ]9 u1 e+ _) U: V; A" ?/ @) s
9 W5 B4 e4 A% Q0 d+ B6 d(仲好想鬧,唔得閒省下一千字)
bb_q_888 發表於 13-9-2013 16:59
$ R0 z) K$ {: C& a. a$ @  W佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....: R7 w1 T( A+ W6 a. @- I! R
死左又唔關佢事.
" l, ~' Q4 C/ r
波波係一個出色局長, 要支持佢吹水, 4成同7成郊公基本係無分別