破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

麗麗做完手術, 康復中喇,  
smallcat 發表於 18-9-2013 22:29
) {; W. s8 {1 b+ a, ~; v麗麗做完手術, 康復中喇,
. M1 a% [8 z2 E3 ]3 R& F
好似話會幫佢裝義肢
wahtung 發表於 18-9-2013 22:32
# t5 l! j4 m* F9 p' o/ o% j4 @好似話會幫佢裝義肢
6 ^/ U& d, z$ a9 j: {
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走& s/ W: E9 r: C0 q) |- f, u& O0 T
1 @* }, p$ i  M& W! t: E
定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快& A( N' B8 g* ^2 T

( U6 q( Y6 m% S) V7 _因為養麗麗要更多愛心的   
smallcat 發表於 18-9-2013 22:399 ^# \/ {3 x( \
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走& R" j( ?* t( ~0 W) o

' y  |/ z" o% ~% v定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快
: S3 Q. ~7 I# C7 x' k0 D9 e
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被檢控(果倆個新移民夫婦)
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43& N) d& q4 t* L" L1 t! E
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

/ C: C" W$ B6 {0 M( i/ k' u 做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神
/ Y# Z# Y3 Z7 D: h9 U
" C" t) n+ D  h! h

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
smallcat 發表於 18-9-2013 22:448 ^) x5 ^6 v+ v/ J$ ^- d  e
做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神
$ k0 V  ^, z% _; V, Q( W  u; k: e
佢始終年紀輕,康復力係强啲
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43
! b" X& s5 t( L生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...
1 P1 g) V8 e6 a8 \
如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判斷錯左  ; `3 e/ I0 @, }4 q! M$ I9 R
2 ]2 R! d; R7 \. g" N
你知D貓鐘意跳上跳落
smallcat 發表於 18-9-2013 22:46
! V8 _2 b; i$ i# }  I# O# T如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判 ...

$ W/ s! ]! ~' L貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
wahtung 發表於 18-9-2013 22:46
0 r/ H: x6 Z" F$ G貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
: a3 N1 n3 e1 [/ E  l
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太清楚
* T/ V  [6 R/ d* \0 H3 l4 I2 [5 F+ Z6 R. j; Q! B' T5 y
% z9 G( D3 s0 s. ?8 b
但之前見有D狗仔, 後腳有事, 都係裝架 "車仔" 幫隻後腳
smallcat 發表於 18-9-2013 22:491 h. V1 ^) \( p+ T! N! [7 e
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太 ...

6 M0 [8 Q+ G1 c1 @3 s  J( W但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43! r/ F; x$ A0 j& H& C5 T5 v( i
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...
- C5 F& H, Q. R4 V% [/ b+ z
凶手係邊個就唔知, 但邊個會認  g0 X8 d" U! z9 W0 O, E
1 k& N+ z3 f6 ]; w- J: G  C( v
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?7 q# ^3 ^2 c6 p+ g7 N1 `; t2 i  |

* W8 W# {( t9 F  h乜叫人性? 無晒?
smallcat 發表於 18-9-2013 22:51
" X  t& j# q) J* v5 _凶手係邊個就唔知, 但邊個會認
9 J( N) o8 N- W1 N: x3 _# r: `. E3 B/ L
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?
9 [. h% M5 m9 n) v6 I5 ^' ~, ]
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理
wahtung 發表於 18-9-2013 22:53: n: c2 |6 R- g) c  P5 F9 R, ~7 U
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理 ...

4 B1 ], O$ Y: ?2 D8 `/ |就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力
; j. _$ M7 k, n  a) E3 t, l+ Z! W3 z- D( Y* h, V# M3 t
如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只不過變成動物, 由佢地"絲"咁解
# g* p! \0 a1 _  B' M! U; T0 `4 u3 E) c8 @- ~# W- t
wahtung 發表於 18-9-2013 22:50/ \9 ]' g, K' K& F  M. v
但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀

) C& l3 ~2 \0 `9 R! d( p5 J跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力
# R+ [4 \2 I, `& T
9 D3 w% T1 \+ g# @% t* u" h
smallcat 發表於 18-9-2013 22:59# J5 i  R$ [; `
跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力

) o' U$ N% s0 i佢只得幾個月大,希望佢快啲適應啦
smallcat 發表於 18-9-2013 22:57
& t  L0 z) U* R# C; {就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力" b+ e* u  _4 X9 _( c

: e/ B6 y4 p& w; n$ l, j如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只 ...

9 ~. m. H+ L6 E2 m4 @* E& K其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06. e9 }9 Z& f; c
其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
# T5 c6 `. w( q6 E
但又未必, 美國有食生曱甴比賽0 [$ G  }9 n8 ?
+ |1 V  X2 Z. O) k- h$ {) T; I4 l. {
結果個條友仔食左好似六十幾隻跟住死鬼左, 因為醫生話好多細菌( @5 ]+ x' M% B+ d6 z; ]- ]
9 L4 h. a* c$ \
華兄查翻報紙, 好似早幾個月左右
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06
6 X) ^7 ^3 @' B) \  ^& N+ p其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
/ R9 \: ]2 o8 A. H* S  M5 f
個美國佬之前好似贏過 食曱甴比賽, 生吞 好似唔使咬# M9 W+ \3 D5 k7 W, z9 a/ N
7 I, \  O" c# `( R6 c7 t' o
今次食就香鬼左   真係好多變態佬
一名美國男子吞下數十隻活蟲後,倒斃身亡。美國佛羅里達州一間爬蟲店舉行名為「食生曱甴」比賽,勝出會得一條大蟒蛇作獎品。32歲的Edward Archbold生吞包括曱甴的數十隻活蟲,擊敗在場30個參賽者,羸得比賽後,他在爬蟲店門外倒下,送院後證實不治。死因要等待驗屍結果,警方指其他參賽者没有表示不適。+ Q) Z2 Z, l. |  d9 D; [( B" [& I

& C7 @! E# x0 N4 v6 |2 N該爬蟲店事後在facebook專頁發聲明指比賽吃用的活蟲在室內繁殖,作為蛇的飼料,可以安全食用,而其他參賽者在比賽前已簽了免責同意書。
! A. c6 o4 ~$ d% ^, \# b+ ^8 m2 `
6 j7 r/ g7 O: V, k$ rEdward Archbold生前打算把羸得大蟒蛇賣給朋友,店員表示那條大蟒蛇至今仍屬於他。
, u, F; P) {5 y$ U5 @, f: k( ]1 D4 p9 Q9 p" x$ ~1 r

( ]0 n2 z4 }$ M3 W" D; o* E4 T4 H