破產聯盟

查看: 2963|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

轉台出機

pcxx 台話有個優惠係用公司名義登記 402元/月 簽24個月 出一部 "s4"  5GB 流動數據用量.我而家心郁郁.
! A1 l7 Q5 x1 }8 V+ W7 F- S想問下價錢是否合理, 大家可否俾D意見?
% @1 C& q5 g  c2 f) P
$402/month 貴 D 喎
  [: u8 w! p, O, V6 ]6 P- |
天帝 发表于 2-5-2013 10:37 2 g* v3 A9 x; a* E) j; h6 L1 n; K
$402/month 貴 D 喎
% c0 e) M; I  U* Y
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)3 @- `: b  R# k- L

" \+ J0 r) u3 W! [
MEIMEI 发表于 2-5-2013 11:01 $ m6 \  d6 l! F- j: f( M
thankyou 天帝兄.頭先個sales來電講: 免一個月. 轉台客戶 5GB 計劃平均月費只需 $387.0 (全包)
: D: `1 @3 S1 [# V# K1 s
, B5 g# L1 \2 ^) c1 K ...

3 o. O* ^# q! `1 Q但 合 約 拖 足 兩 年 , 而 且 $387/月 刀 係 貴
美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費,3仔我識人,但我仲未問佢....
唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"# a/ z$ ^7 S4 r  h# i, {
電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃之一。8 p2 o. G( k3 I+ y, z5 W' X$ U' v

; K: E+ O! J7 \" f$ ?睇你而家嘅無限上網合約期仲有幾耐,差不多到期就可以考慮轉。
) N9 d3 [0 V. w( i我自已就等合約到期至諗。
( H7 s) ~3 F6 ^& \4 h7 e- W: ^
温sir 发表于 3-5-2013 08:51
& F) Q9 b; Y  X  s唔一定公司優惠,我都有2次電話叫轉,"月費/流量/合約期都係一樣。"* D7 B8 i3 T$ y' J, W+ L
電訊公司用新機氹人改有限上網嘅計劃 ...

6 c" }. y/ \' s/ y2 h我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我睇過其他電訊公司都要400元再加其他增值服務(幾拾元). + t+ |& d# V8 ?" Z# W  V
casualking 发表于 3-5-2013 01:31
, X$ U' }- p0 F2 t# u美美姐遲D出痲..可能送電/叉座/套....問清楚先....如合約到,轉號碼用儲值咭先用最低月費 ...
/ S. X  N$ V8 o' J
casualking兄, 我而家用緊72元電X數碼, 呢排係公司講電話都成日斷線, 都唔知係我個電話舊定網絡問題.
MEIMEI 发表于 3-5-2013 09:24 0 X8 w) G& c8 B+ M- ^: f
我而家已經無約, 佢呢個plan勝在唔洗預繳. 佢話行4G網絡, 不過要用公司名登記.  如果唔係就要用信用卡.我 ...
" |! T9 L( ?4 r  T
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,
4 x2 Q* }& n' ~% U! W4 Y# E無預繳咪當供2年分期囉!
温sir 发表于 3-5-2013 19:47 ( g& K+ N! g7 F8 J
無約都0K,因為5G流量,月費間間差唔多,
/ I* }: |$ ]' U; o無預繳咪當供2年分期囉!

0 `2 a" @$ C* ^# J+ J: M多謝溫SIR意見
MEIMEI 发表于 4-5-2013 09:03 7 t9 Z9 S: S. c1 H$ \
多謝溫SIR意見
$ Q5 ?# K* F; d# \- H
我等 NOTE 3~~~~
japanesegirl 发表于 4-5-2013 22:05 8 q" p) q% g! p# g" E2 R
我等 NOTE 3~~~~

+ U" ?3 C) N& w# e& mnote 3 幾時有?
MEIMEI 发表于 6-5-2013 09:25
0 u+ [2 l7 [! F5 a* c4 Dnote 3 幾時有?

5 _; P, \3 C; p, f  c1 i我都唔知~~~我估年尾~~~