破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破後即申請信用卡

破產前欠Aeon財務$40.000,所以今次人地肯發卡比我,我真的很感激Aeon
係, 佢重發新卡給"過來人"機會最高,
初例額5000.
不到一年會提升至一萬.
我破產前欠AEXX一筆三萬蚊的貸款, 人地今時今日都肯發卡比我,  我真的很感激, 我以後都會好好珍
先前我結欠AEXX大約有三萬,欠安X有廿幾萬,最後AEXX都批左五千比我,我巳經很滿足了
b03Stormy 發表於 7-5-2015 12:08
先前我結欠AEXX大約有三萬,欠安X有廿幾萬,最後AEXX都批左五千比我,我巳經很滿足了 ...

請問咁多位師兄申請手續係點? 要唔要特別方法, 例如要交埋解除破產信等, 定係照正常手續申請? 多謝指教
只要環聯已U紀錄,正常申請就得,好大機會批,不過都要睇下你分工及工作背景
Bencsc 發表於 11-5-2015 20:46
只要環聯已U紀錄,正常申請就得,好大機會批,不過都要睇下你分工及工作背景 ...

多謝回覆, 環聯我已UPDATE解破信, 不過評分都係H級, 而且破產前D銀行欠債記錄都重係到, 但係寫住係"撇帳帳戶"  , 唔知咁樣有無機會申請到呢? 請問師兄你申請AEON卡時係佢要求你交解破書定你自己主動交? 同埋係係去AEON分行申請定交表定係網上交呢? 多謝你先.
Update完,過2至3星期再有份報告比你,那份報告就會沒了撇帳紀錄,我3月頭update完之後唔知點解評份有C,等2至3星期睇左份報告先,我去吉X島,裡面申請的
Bencsc 發表於 27-5-2015 12:45
Update完,過2至3星期再有份報告比你,那份報告就會沒了撇帳紀錄,我3月頭update完之後唔知點解評份有C,等 ...

多謝你既指教先 , 我去查環聯時問過, 佢話UPDATE完張解破書,D撇帳記錄唔會無左, 撇帳記錄要由解除破產日起計5年之後先會無左, 請問你係UPDATE 完解破書俾環聯之後個評分先升到C級? (即係你UPDATE前係H級,定係你UPDATE前無查過環聯評分?) 另外請問你去吉X島申請時要交邊樣文件? 解破書要唔要交? 感謝你既解答
其實我己畢業六年,想知佢地有無update我D紀錄,所以比錢睇,原來真係無update到,重有撇帳紀錄及H級,順便叫佢地update之後三星期到佢再有份報告免費比我就變成C級,去吉X島的時候我帶世糧單及地址。但佢就話唔洗,之後一個星期到,aexx 打電話黎叫我比糧單及地址,解破書就無比佢地,因為無問我拿,可能係我己畢業了6年。
重有我問過安X信用卡,佢地就話如果破完唔夠5年,基本上唔批
Bencsc 發表於 27-5-2015 23:31
其實我己畢業六年,想知佢地有無update我D紀錄,所以比錢睇,原來真係無update到,重有撇帳紀錄及H級,順便 ...

多謝你先, 原來係過左破產期超過5年, 我就係2011年2月過破產期, 而家就大約過左4年半到, 唔知申唔請到? 無張卡真係好唔方便, 睇你講你話你俾錢睇完第一份環聯報告,之後就交番破解書, 三星期之後環聯會再有一份免費新報告俾你? 係寄俾你? 我上幾個星期都係去環聯俾錢睇報告,順便交埋解破書, 但係佢地話唔會再有任何通知,要再睇報告就要再俾多次錢
我唔想,佢寄去我屋企所以上去攞,可能係因為我有啲撇賬記錄更改,所以有份報告俾我睇。
咁即係畢業後即時申請信用卡,即時已比解破書UPDATE TU,
AXON 同兄弟都唔會批?有無師兄師姐畢業未夠1年都ok?
利申: 畢業半年
danielwu 發表於 29-5-2015 18:01
咁即係畢業後即時申請信用卡,即時已比解破書UPDATE TU,
AXON 同兄弟都唔會批?有無師兄師姐畢業未夠1年都ok? ...

未夠一年我覺得難D, 我畢業4年半, 都考慮緊試唔試申請好, 因為唔成功就會變成降低評分

我解破後一年申請左安信pc卡,有10000額
小浩南 發表於 29-5-2015 23:17
未夠一年我覺得難D, 我畢業4年半, 都考慮緊試唔試申請好, 因為唔成功就會變成降低評分

...

請問師兄你TU既評分由解破後幾時先恢復有評級分數開始出現番?
我係08年解破,14年先醒起去攞解破書兼去TU洗底,之後再俾錢攞份報告睇係B同埋所有紀錄都冇哂.
yssuen 發表於 2-1-2016 16:47
我係08年解破,14年先醒起去攞解破書兼去TU洗底,之後再俾錢攞份報告睇係B同埋所有紀錄都冇哂. ...

有冇人知邊間銀行可以擺筆錢去做定期換張信用卡黎用??
想請教下環聯係你拿左解破後會自動update 定要自己去搞??