破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

都係貓一隻啫

smallcat 發表於 27-8-2013 19:41
) L# B; H. x  H/ B: u) M一日唔加強罰則同教育, 只會不停發生
* Z0 y* }% ~  D9 o9 @1 M; N
" ^. d. D1 g/ C- A4 c依家D人心理有問題, 以前我地細個時邊有聽呢D野, 好少, ...
- w1 S. H2 l! w$ r" j5 N, G
最新啲貓義工消息其實情況唔係咁樂觀1 \6 v* j. f. s1 K5 V( F

2 D& r3 s% w# j9 D6 l! P4 Z忙完,當回到診所探望被斬傷的麗麗。麗麗十分虛弱,很痛苦的撐著,但還能撐多久?
/ N" |, I0 C4 u- U6 D+ T, L8 x. r 我回想她在失踪的這個星期裡,痛足一星期,流血流了一星期,餓了一星期,沒水喝一星期,惶恐了一星期…呼天不應,叫地不聞…我們心感受到的酸痛,可能只是麗麗的萬份之一。
. e) q: H9 }5 F# Z/ ^6 e 明早返診所,不知道麗麗還會在嗎?
+ x$ V7 l5 u# ]6 `
wahtung 發表於 27-8-2013 22:45/ M3 u/ T! @4 n9 V
最新啲貓義工消息其實情況唔係咁樂觀
  e, N1 k& ~' e. w" U
) a) q9 F# o  d5 C! j忙完,當回到診所探望被斬傷的麗麗。麗麗十分虛弱,很痛 ...
7 i& D0 N6 o% Q( f
要看牠吸收營養的情況, 是很難捱, 一星期始終太久, 如是2, 3日應該會頂得住% K7 S- ~4 M3 P
7 I& o4 c3 K1 e, V8 o
唉...  希望吉貓天相    
smallcat 發表於 27-8-2013 19:43/ H8 N  z3 l: [
都無辦法, 不過, 貓面對新主人, 錫佢就會心理上慢慢會好D, 係好困難架喇, 總好過無人救, 心理及肉體肯定 ...

- I3 ~$ y5 f4 \4 r+ K% L近年時有發生,這種事情....希望各政府部門正視
smallcat 發表於 27-8-2013 23:10( H$ u2 i: q7 S7 H8 ?7 f
要看牠吸收營養的情況, 是很難捱, 一星期始終太久, 如是2, 3日應該會頂得住
2 Y$ ~* P( P$ R: a
. [  B1 c5 R" N. w8 M1 f: [: J! T唉...  希望吉貓天相  {:4_20 ...

# x% M) h) K2 U! b$ n但願祝褔麗麗,都唔帖佢啲相令人不安
好日子 發表於 27-8-2013 23:40
6 r- i* j; }* w4 }3 [4 w近年時有發生,這種事情....希望各政府部門正視

: c) [3 d$ l+ q, t2 T好奇怪,對老師講句粗口就落力做事,香港好多人有病
wahtung 發表於 28-8-2013 01:10
6 O" w* t# v8 _好奇怪,對老師講句粗口就落力做事,香港好多人有病

( e, \9 M' _- G: w其實唔係人有病, 係皇上上左頭
: T' s4 F' q) I1 ~8 v8 e* F2 C: a3 u- a, I8 ?
睇歷史以前皇上係食女架麻  D事比賢臣做,  攪咁多野做乜?  以前D皇上一般都係昏君就係咁解
好日子 發表於 27-8-2013 23:40
: I) ]5 S2 s' i- [) e& l) S近年時有發生,這種事情....希望各政府部門正視

/ {8 R; ~5 F/ y* t# D 其實社會道德開始敗壞  好多家長唔識教  當然施虐者本身心理有問題是肯定的1 @5 b% O& S" Q5 o
因為正常人很多野玩, 手機呀, 去蒲呀, 乜都有, 玩到虐貓通常係一班人去攪, 死嚫仔多
wahtung 發表於 28-8-2013 01:10
2 c3 s( {9 V/ _( W+ |2 J好奇怪,對老師講句粗口就落力做事,香港好多人有病

8 X' j* v+ K. l/ @& Y- j" a皇上只係理佢私利既野, 如果係佢屋企養既, 可能出動重型案件組去查
9 P; D; X) m2 s. M! q+ C
3 n$ r" G& B8 {/ ~如果唔係, 佢只係關心D紅衫魚蒸定煎
smallcat 發表於 28-8-2013 10:37
% ~) A8 i" K& V$ F0 z皇上只係理佢私利既野, 如果係佢屋企養既, 可能出動重型案件組去查
& J" B7 f9 A7 ^, v, U1 f
9 }3 `, b: F1 ]. g5 H/ ?如果唔係, 佢只係關心D紅衫魚蒸定煎  ...
' k; }* V) T* c0 w: i9 |
佢啲人係屋企邊度會養小動物呀
wahtung 發表於 28-8-2013 10:44
7 U- `' {( v4 K  T" a! w佢啲人係屋企邊度會養小動物呀
% m& S- J/ i( H( j/ @  o
養蟑螂都唔定架
smallcat 發表於 28-8-2013 10:34( e' w& o% S/ d: @0 z
其實社會道德開始敗壞  好多家長唔識教  當然施虐者本身心理有問題是肯定的
4 K+ i. Q- ]$ i' k因為正常人很多野 ...
- ^8 y2 X8 g9 W% O( a) b3 R( i
Quote from Mark Mak-NPV:" \- L7 d6 \/ R6 H+ j
非牟利獸醫診所執行主席麥志豪表示,被斬去右腳的四個月大的唐貓女麗麗,仍未渡過危險期,不過「情況穏定返少少」,過多兩、三日便會決定是否為牠做手術,切除死肉及截肢,他指麗麗斷肢有爛肉,一部份肢體需切除。
: e+ r- X% @2 P6 j+ v0 Y9 G& k他又透露,之後可能舉行活動,抗議荃灣警方冷漠及爭取動物警察。

% y/ i% d1 z3 y  Y
wahtung 發表於 28-8-2013 14:03  q6 ?& E, x0 p& y/ h2 q
Quote from Mark Mak-NPV:5 q' w8 {3 y# o: K+ r4 u
非牟利獸醫診所執行主席麥志豪表示,被斬去右腳的四個月大的唐貓女麗麗,仍未 ...
8 `( t, R5 F) i1 _. T
如果呢兩日穩定翻就應該無事
smallcat 發表於 28-8-2013 15:38
# |9 d# Y. ^7 v, c  G+ D" n& r如果呢兩日穩定翻就應該無事

- M% J- T. O2 d' v3 g7 v希望啦
其實都係立稅人既錢, 點解唔成立呢? 成立一支3人小隊就夠
! W; n2 r# Y: ?. _+ j, y0 g2 r+ n4 o5 E5 s+ b1 d! a" S; m
隸屬總部就成  特別係女性警員, 應該有人想做吧?  或公開招募想做動物警察既女警  7 q# w/ l) X! `' b* g$ W" b! z0 P
5 q+ N) _' a: l6 s' v; A

smallcat 發表於 28-8-2013 15:43/ \+ n" a( g. w2 \  X8 z
其實都係立稅人既錢, 點解唔成立呢? 成立一支3人小隊就夠
+ P+ I% I6 s$ n+ O! Z: y+ X3 n: M. o& ?5 {( q) W5 Q' d5 O9 ~
隸屬總部就成  特別係女性警員, 應該有人想做吧? ...

( y7 j* O: A6 w2 e4 H) t, H( h皇上領導下都好難做到
wahtung 發表於 28-8-2013 15:45# z$ Q2 n, L3 ^' ^/ ]8 N
皇上領導下都好難做到

# z& i0 F/ C1 v  s; @' l1 ]5 \我明白好人既考慮, 但如無太多動物虐待事件, 可以幫回其它部門
4 j. S. [. _* Y/ ^8 f) f# l" S. S
2 M- B6 x. Z( t" ^0 E& w呢D野好彈性既, 唔一定話成立左, 就除了虐待動物就唔可以查
wahtung 發表於 28-8-2013 15:45
) A+ O/ K/ a* ?皇上領導下都好難做到

, F" f( W  q! n仲好講, 唔係佢好人都唔使咁辛苦
2 e" `6 A& y6 V3 R, I' Y/ Q2 k) g6 S  l2 d6 H& f$ b
次次去做show都浪費資源
wahtung 發表於 28-8-2013 15:45% }% d. ~& a' {9 R
皇上領導下都好難做到

$ x$ n9 h" {2 t依家D人, 有權力個個為自己服務, D乜野施正去Q晒邊?
smallcat 發表於 28-8-2013 15:481 x/ \& h$ j/ P# ?
我明白好人既考慮, 但如無太多動物虐待事件, 可以幫回其它部門8 L& A2 O8 d. p# n8 `
7 E/ s, z: @" j/ [# R  `7 {6 |
呢D野好彈性既, 唔一定話成立左, 就除了 ...
* a' S4 p( j- O" n
佢哋現時由皇上領導都好混亂,而家呢個部門好似專招呼啲政治團體,其餘乜嘢都唔理咁
smallcat 發表於 28-8-2013 15:48
4 |/ g# F. n, E. P# x仲好講, 唔係佢好人都唔使咁辛苦
- J5 T/ G) @2 m/ ]3 ]& s+ F/ `* {) x) i2 x: o+ K( X  Z1 R% I
次次去做show都浪費資源

- p( s, _2 q+ W2 t浪費資源又如何,啲C9仍然咁支持佢