破產聯盟

查看: 6099|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

吾 好 聽 甜 言 蜜 語

有 無 聽 過 :
Lemon tree, very pretty, and the lemon flower is sweet!
But the fruit of the poor lemon, is impossible to eat!

.......... One day she left without a word, she took away the sun!
......... She left me for another.

A sadder man but wiser now, I sing there words to you.........!

所 以 無 論  男 或 女 拍 拖 , 刀 吾 好 聽 信 甜 言 蜜 語  !
Hope for the best, but think for  the worst

smallcat 發表於 12-9-2013 23:09
唔係手機, 係電腦

放心啦, 國產手機唔會爆架, 因為爆之前都出煙, 我個袋附近出煙我就知乜事, 仲有10秒時 ...

咁你可以榮十大涼粉之一
smallcat 發表於 12-9-2013 23:25
ok thanks  話時話我公司個腦入面 chrome browser 好多history 係真既   都要清左佢, D 無胃記錄唔係咁需 ...

其實間中清下好,因暫存太多而一般公司機RAM又唔會大硬碟又唔大,好易慢
dopod123 發表於 12-9-2013 23:23
試下清咗先,google chrome應該冇關係。唔得要幫你問下技術人員

ok thanks  話時話我公司個腦入面 chrome browser 好多history 係真既   都要清左佢, D 無胃記錄唔係咁需要
smallcat 發表於 12-9-2013 23:19
因為 cookies? 同記錄太多? 咁我聽日試下clean左 history 睇下有無問題

同埋我係用 google chrome, 唔知 ...

試下清咗先,google chrome應該冇關係。唔得要幫你問下技術人員
dopod123 發表於 12-9-2013 23:16
係都試過,我當時就重設IE和冊除記錄 之後冇。

你再在公司試下,是否網唔問題 ...

因為 cookies? 同記錄太多? 咁我聽日試下clean左 history 睇下有無問題

同埋我係用 google chrome, 唔知有無影響
smallcat 發表於 12-9-2013 23:07
按左, 定左, 只係話錯誤, 咪再按, 又無反應, 隔一定又再按

通常之間隔左十幾二十秒先按一次, 唔係即時按 ...

係都試過,我當時就重設IE和冊除記錄 之後冇。

你再在公司試下,是否網唔問題

公司用 八倉電訊 10mb   

屋企  九龍窄頻  500mb
wahtung 發表於 12-9-2013 22:56
如個網有問題唔應該只有貓兄先係咁,好奇怪次次都係重複三次,會唔會佢左袋一部四核心强角手機,右袋一部八 ...

唔係手機, 係電腦

放心啦, 國產手機唔會爆架, 因為爆之前都出煙, 我個袋附近出煙我就知乜事, 仲有10秒時間將部手機掉去50米範圍以外, 同埋我呢個動作只需3秒
dopod123 發表於 12-9-2013 22:59
真係唔知佢,但我見一出3﹣4個回唔知是個網同佢部機唔夾定點解,所以問下佢 ...

按左, 定左, 只係話錯誤, 咪再按, 又無反應, 隔一定又再按

通常之間隔左十幾二十秒先按一次, 唔係即時按, 因為即時按都唔可能, 最少十秒時間距離

之前有D師兄都係咁架, 重複幾個message, 只不過依家都我咁解
smallcat 發表於 12-9-2013 23:04
係網問題, 因為按左, 個網會定左, 話我錯誤

跟住又話 內容錯誤   跟住又話十秒 ...

你用咩上網?
dopod123 發表於 12-9-2013 22:59
真係唔知佢,但我見一出3﹣4個回唔知是個網同佢部機唔夾定點解,所以問下佢 ...

但唔知係唔係我公司網  八倉既問題, 話就話10mb, 實際租電形線得1mb,  我係屋企500mb反而無出現呢個問題乜際
dopod123 發表於 12-9-2013 22:51
貓兄你排啲回覆重覆好多,是否個網出了點問題?

係網問題, 因為按左, 個網會定左, 話我錯誤

跟住又話 內容錯誤   跟住又話十秒
wahtung 發表於 12-9-2013 22:56
如個網有問題唔應該只有貓兄先係咁,好奇怪次次都係重複三次,會唔會佢左袋一部四核心强角手機,右袋一部八 ...

真係唔知佢,但我見一出3﹣4個回唔知是個網同佢部機唔夾定點解,所以問下佢
dopod123 發表於 12-9-2013 22:51

如個網有問題唔應該只有貓兄先係咁,好奇怪次次都係重複三次,會唔會佢左袋一部四核心强角手機,右袋一部八核心强角手機有關
smallcat 發表於 12-9-2013 20:06
不過, 做善事可以幫助改善命運

好日子 發表於 12-9-2013 18:01
斗數 命宿還是最要緊

斗數 命宿還是最要緊

斗數 命宿還是最要緊

斗數 命宿還是最要緊