破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

信用咭

信用咭問題就係信用咭問題
kungfu 發表於 10-11-2013 01:21
Won't spend the money, but will try AXXN in 2 months.

BTW,你可以FREE OF CHARGE UPDATE 自己已解破的紀錄.
我一直懷疑TU 唔會主動幫大家UPDATE RECORD.因為有個FD 試過,結果UPDATE 完 解破後,CREDIT SCORE 自動提高.仲有張卡添.

http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D1
原來不用親自上去,上星期五上網下載表格,填妥後連同解除破產證明書 fax 上環聯,星期三收到環聯電話,確認已經收到,一星期內會更正資料,完全免費。

http://www.transunion.hk/personal/creditreport/mailfax_zh.html

評分

參與人數 1城市人氣 +50 城市金錢 +100 城市魁力 +20 城市權力 +10 收起 理由
admin + 50 + 100 + 20 + 10 有用資料

查看全部評分

flypig 發表於 11-11-2013 17:49
BTW,你可以FREE OF CHARGE UPDATE 自己已解破的紀錄.
我一直懷疑TU 唔會主動幫大家UPDATE RECORD.因為有 ...

Thank you for the information.
想請教一下, 如已於2008年10月解破, 2013年才去申請領取破產解除說明書, 申請credit card有問題嗎?
之前曾欠aeon, 最近收到aeon叫我申請但又唔係預批的,  唔知試唔試好..........
都想申請番一張credit card傍身, 否則想上網訂機票酒店都唔得...........
月入30,000.00, 已在同一公司工作7年幾.
oiying 發表於 21-3-2014 17:05
想請教一下, 如已於2008年10月解破, 2013年才去申請領取破產解除說明書, 申請credit card有問題嗎?
之前曾 ...

點解唔試 ?  你都解左幾年了   不過, 快d去拿破破書, 心舒服d麻
謝謝回覆, 破產解除說明書已係手架啦, 只是怕申請會大機會被拒, 免得個record又花.
Aeon实批(以前),但有附帶條件,就系要邦佢買份保險。
冰山雪蓮 發表於 21-3-2014 17:46
Aeon实批(以前),但有附帶條件,就系要邦佢買份保險。

aeon 有保險買? 嘩, 會唔會不平等保險條約
oiying 發表於 21-3-2014 17:24
謝謝回覆, 破產解除說明書已係手架啦, 只是怕申請會大機會被拒, 免得個record又花. ...

但你隔左5年喇bor, 應該容易左, 而且 aeon更加易啦, 你話正規行就話唔批姐
Aeon應該同宏x保險(有路),份保險系宏x㗎。
kungfu 發表於 9-11-2013 14:42
多謝指點, EXXXX係乜嘢card? 可唔可以畧為詳細少少?

師兄,可唔可以講詳細D呀。
ericeric 發表於 2-4-2014 23:00
師兄,可唔可以講詳細D呀。

而家已經有三張信用咭: 兩張附屬咭, 一張公司咭。暫時唔諗其他。
kungfu 發表於 3-4-2014 23:33
而家已經有三張信用咭: 兩張附屬咭, 一張公司咭。暫時唔諗其他。

嘩嘩咁多卡