破產聯盟

查看: 2649|回復: 17

我理想中子女~

我覺得理想中子女,要愛護我...照顧我...會獨立思考,自我學習.

故事1

有一日我問個囝,你最愛邊個?
囝:媽媽  (我滿意點頭)
爸爸聽到好不滿:咁你唔愛我啦~
囝: X  XXXX  X
爸爸 大笑.
如果你估到佢點答,可以加分,同時相信你一定係溝女高手.
最愛媽媽,最錫爸爸

評分

參與人數 1城市人氣 +10 收起 理由
bb_q_888 + 10 MAN~

查看全部評分

下次輸到你
更正: 下次輪到爸爸

評分

參與人數 1城市權力 +2 收起 理由
bb_q_888 + 2

查看全部評分

我已經遺傳晒我爸爸既優良傳統喇

評分

參與人數 1城市魁力 +10 城市權力 +2 收起 理由
bb_q_888 + 10 + 2 你有仔女成羣!?

查看全部評分

我個仔啱啱入咗大學, 我對佢只有一個要求: "我死後要照顧阿媽唔好俾氣佢受."

本來照顧老婆一生係我嘅責任, 不過咁老至破完產都有D難完成任務, 唯有指意個仔嘞.  我已經安排好個仔一生坦途, 淨低多少責任俾佢都唔過份啩.

評分

參與人數 1城市人氣 +5 城市金錢 +10 城市魁力 +5 收起 理由
bb_q_888 + 5 + 10 + 5 新會員要多出文呀~

查看全部評分

kungfu 發表於 4-11-2013 11:52
我個仔啱啱入咗大學, 我對佢只有一個要求: "我死後要照顧阿媽唔好俾氣佢受."

本來照顧老婆一生係我嘅責任, ...

孝順父母係應有品德,不過要細個教,因為而家D細路好自我,愈大愈唔聽話,
相信你夫婦感情好,對子女成長有一定幫助.

故事2

今朝早我梳左一個與平時不同髮型,見個仔剛剛起床就問吓佢.
ME:我有咩唔同呀~
佢咪起眼一付未瞓醒:你好似頭髮.....  (語帶懷疑)
吓~你講咩話?  佢講得太細聲,所以問多次.

點知...佢用好肯定語氣咁答:你靚左.
我:

我心諗你咁答,咩女性都會話你岩.

故事1
答案
囝: I LOVE U

假若你識多國語言,就有機會愛多幾個.
bb_q_888 發表於 4-11-2013 13:57
故事1
答案

好答案   吹佢唔漲
bb_q_888 發表於 4-11-2013 13:57
故事1
答案

嘩呢句如果我對個個講出口會好大件事架..................
dopod123 發表於 8-11-2013 00:17
嘩呢句如果我對個個講出口會好大件事架..................

你未準備好姐,
總有日你會想有個伴...永遠照顧你,愛護你.
同諧白首....
(睇 小說 學)
bb_q_888 發表於 9-11-2013 03:34
你未準備好姐,
總有日你會想有個伴...永遠照顧你,愛護你.
同諧白首....

有只係驚太多
理想中子女,有一樣不可或缺.但唔知點解好少人做到.

細心.關心

上月我病左好耐...我記得佢會靜悄悄幫我蓋被,我吃藥幫我掃背脊,拿水.拿藥.
當然我從來無叫佢去做,我常說不用啦~
他總說:我大個子啦~我是男子漢!

回想幼稚園時,我總是怕他太嬌縱要他自己背書包,幫掉垃圾.換垃圾袋.
今天他已不知不覺長大了~

有一天晚上,我一邊咳~一邊吃飯....突然打X不止...
關心問:不如你試下飲水,我睇書教.我去拿水.
接著他一柳輕煙跑向雪櫃旁聽說:溫水?室溫水?還是泠水?
我:那就半杯冷水好了~
喝清水下一會X就停了,老公戲言道:你有個好兒子呢~
我笑說:佢未來老婆有福囉!

男會員你是男子漢嗎?
我家的男子漢只得8歲.

bb_q_888 發表於 4-11-2013 13:54
故事2

今朝早我梳左一個與平時不同髮型,見個仔剛剛起床就問吓佢.

佢可以做特首

佢係最住男友,
1年級佢已諗定搵未來結婚對象.

2年級問未來來女友攞地址.電話.門牌密碼.(成功)
仲收到對方"I LOVE U"聖誕卡. (超搞笑)

3年級我再問佢,佢居然答我要慢慢來,了解下先.