破產聯盟

查看: 2908|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

英短侍領養

自我簡介:
7 @3 y' O; c4 G. B5 v: W8 c我的名稱叫Tai Lo Tai .  我係出生於01/01/2006.  我係 雄性藍色 的英國短毛 (已絕育). 而我係在9/11/2013的一個虐待個案中被愛護動物協會拯救  . 而現時我暫住在九龍中心, 我等緊您們來探我嫁.
如想知道更多有關我的資料, 請電2713 9104與本會  九龍中心 職員聯絡並說出我的編號#306820
/ W% Z3 M/ }+ r6 s: D
/ I: n8 j5 |) q7 M* ?) ]8 Y) ]$ n- ?, o" B- U( W
: y$ g  v+ A5 a' Z/ B# M
9 I6 Z# r4 i7 q+ h# T( l2 u! r

+ A5 b" U- C& ?4 [" w3 dhttp://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing_detail.asp?number=3068205 p- z: \6 p  _+ P! D) X- s

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
有無攪錯  英短都虐待  D人心理不平衡
條頸下面白色個位D灰毛無左  
smallcat 發表於 12-11-2013 23:25
! ~1 D/ }8 S4 g/ P9 F條頸下面白色個位D灰毛無左

8 V+ |) l- i  E0 {) N唔知呀,呢段領養係前果排林老師師開的post
wahtung 發表於 13-11-2013 00:56$ f  J9 J) y5 M
唔知呀,呢段領養係前果排林老師師開的post
5 w+ S& j+ Y  c. m# x/ A( f
希望Tai Lo Tai揾到個好主人啦.......
wahtung 發表於 13-11-2013 00:565 {2 b) d8 ~- ?- }- l* Y7 L
唔知呀,呢段領養係前果排林老師師開的post

# v0 `0 ]$ h2 j" s 喔  不過, 短毛都多人養, 唉, 咁多貓被遺棄, 真係唔知乜社會  
smallcat 發表於 13-11-2013 16:431 d1 N& V7 b3 F  @- G
喔  不過, 短毛都多人養, 唉, 咁多貓被遺棄, 真係唔知乜社會

, h' E* S5 m' c+ R  J( F希望英短快啲找到好主人啦
wahtung 發表於 13-11-2013 19:22
+ L  ?' E& }& o! A3 T* P" E希望英短快啲找到好主人啦

- i) p' A& o1 z9 _! L1 L依家唔少人買貓, 其實貓應該盡量去領養, 一來唔使咁多無人要既貓被人道, 二來也不用助長無良寵物店為搵錢亂養病晒D貓狗來賣

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +40 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 40 + 5 好!好!非常好!

查看全部評分

smallcat 發表於 13-11-2013 22:38
7 V9 p% f9 A3 g9 r% s6 F5 e, d* U依家唔少人買貓, 其實貓應該盡量去領養, 一來唔使咁多無人要既貓被人道, 二來也不用助長無良寵物店為搵錢 ...

' B* u; [" y/ N6 z4 `2 [" \貓兄講法好正面,支持領養,停止無良繁殖塲賣買
wahtung 發表於 13-11-2013 22:41
, k, Y) f7 W! Y貓兄講法好正面,支持領養,停止無良繁殖塲賣買

4 S# W8 |' z- v' c$ P: Z8 z根本就係咯, 就算健康都唔應該將生命來交易 3 @/ B0 q: G% s% A0 [  Q; N  i

- {8 @. B, W" u" h7 u" O  x& }2 v我一向覺得買寵物係唔妥, 當然, 無話買既人一定有問題, 但賣既好多真係吊住條命, 賣左就算, 根本無心去照顧好, 而且, 真係鐘意寵物真係好難捨得賣
smallcat 發表於 13-11-2013 22:45' ?- X: ]% h1 @9 j
根本就係咯, 就算健康都唔應該將生命來交易
$ ^  l6 c/ z6 i- l2 z. N( }6 L. a+ n
9 }; i% V! O4 n" G2 _我一向覺得買寵物係唔妥, 當然, 無話買既人一定 ...
; H& T/ h3 C5 L. M  v
最慘係隻母貓,不繼係咁生,好殘忍
wahtung 發表於 13-11-2013 22:46
" [9 W+ u, y* u) [* u最慘係隻母貓,不繼係咁生,好殘忍
, K/ l# h) Y. [) l
係唔係配種配到D狗身體好弱, 聽過人咁講
smallcat 發表於 13-11-2013 22:58
) t9 ?( a$ K" ]# ]1 N( u* Y係唔係配種配到D狗身體好弱, 聽過人咁講
- ~- S) `) ~3 [5 F$ R3 x) W
講句唔好聽,生到子宮都爛埋
wahtung 發表於 13-11-2013 23:06
+ d/ k+ x2 V3 F. c講句唔好聽,生到子宮都爛埋

' i1 X* z# h9 L  係幾慘架, D貓那成日生, 一生最少3隻或以上