破產聯盟

查看: 2911|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

英短侍領養

有無攪錯  英短都虐待  D人心理不平衡
條頸下面白色個位D灰毛無左  
wahtung 發表於 13-11-2013 00:56  c0 z* }9 i1 Y' _* R
唔知呀,呢段領養係前果排林老師師開的post

7 @0 v* f2 W+ t  _ 喔  不過, 短毛都多人養, 唉, 咁多貓被遺棄, 真係唔知乜社會  
wahtung 發表於 13-11-2013 19:22; _% t7 E; z, |9 a
希望英短快啲找到好主人啦
, H  [8 P; g/ e! e4 O0 Q
依家唔少人買貓, 其實貓應該盡量去領養, 一來唔使咁多無人要既貓被人道, 二來也不用助長無良寵物店為搵錢亂養病晒D貓狗來賣

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +40 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 40 + 5 好!好!非常好!

查看全部評分

wahtung 發表於 13-11-2013 22:41% [- ?8 }" S3 B- i
貓兄講法好正面,支持領養,停止無良繁殖塲賣買

8 C4 |; N: c$ s; D$ H. v% |根本就係咯, 就算健康都唔應該將生命來交易 ' i" C4 N. {. V' I, |
. Z; K+ H/ G; R1 P$ D5 q
我一向覺得買寵物係唔妥, 當然, 無話買既人一定有問題, 但賣既好多真係吊住條命, 賣左就算, 根本無心去照顧好, 而且, 真係鐘意寵物真係好難捨得賣
wahtung 發表於 13-11-2013 22:46) v/ u$ B" ^9 V/ _% m# e) H1 _
最慘係隻母貓,不繼係咁生,好殘忍
# Y8 W/ y+ g: d$ Y. ~4 i" L2 Y
係唔係配種配到D狗身體好弱, 聽過人咁講
wahtung 發表於 13-11-2013 23:06. t  C+ M# v% ~! S! ]5 V2 R# \& h
講句唔好聽,生到子宮都爛埋

! ^- w& o* u  K2 A0 a, C& ^7 }  係幾慘架, D貓那成日生, 一生最少3隻或以上