破產聯盟

查看: 13526|回復: 91

新聞自由

最近滿城風雨,白色恐怖,事情相信已在心中

左派團體,奇人異仕。紛紛要拿出証明來,才算有無型之手

真係歪曲一切,更加係呃神騙鬼。

某報被抽廣告要乜証明,點証明原因?一份報紙如果銷量不跌,那就在商業角度上不會不落廣告

在冇商業原因而在長期合作下特然停止,不是政治是什麼?

抄一個人,公司冇交代,被抄原因只有被抄的明白,而佢在工作上的變更,際遇,感覺,就是他的理解被抄原因(但相反公司可拿出理由)但冇

那此人訴控的就是他第一身証據,那會有証明。(比如有女士説被非禮,除了那受害人第一身証供,那有其它証明,如果必要有其它証據才可調查及控告,大家可想像會怎麼樣

總編輯是報館的靈魂,如沒有問題及方向是一貫的,那有生意人會隨便換人,風險這樣大誰都不會做吧!

痛恨地港人有很多還是認為要証據,真難已理解

我一向對生果報的新聞手法不完全認同,但我不想香港沒有新聞,及言論自由,更不想見有一天全是洗腦傳媒
所以我未來會每天買一份生果報作為支持,每月210就當是幫自己可以得到真相

如果生果都死,我估不會再有新聞言論自由了,它已是唯一會堅持不低頭的新聞媒體了,至於商台還是觀望

菠蘿有D專欄唔錯  有時副刊講飲食既  包括幾代舊食店  都好好睇

無聊既大家可以走左唔睇  始終咁大個人會選  

另一張好少少既就係  BM720 報, 因入面都算包容不同聲音

最垃圾既免費報算  牛油條   除左用來墊煲底 同睇下有乜廣告  基本5分鐘睇完
傷台暫時可以, 如果19樓B座   牛肉串  光頭仔 呢D節目都無埋  基本上全港免費電台電視台已全面收檔
smallcat 發表於 25-2-2014 18:11
菠蘿有D專欄唔錯  有時副刊講飲食既  包括幾代舊食店  都好好睇

無聊既大家可以走左唔睇  始終咁 ...

絲老闆,都係慘被抽廣告之一,總之冇辦法,唯有支持下佢地,730如果要比錢我都會幫親下
smallcat 發表於 25-2-2014 18:13
傷台暫時可以, 如果19樓B座   牛肉串  光頭仔 呢D節目都無埋  基本上全港免費電台電視台已全面收檔 ...

電視收咗啦,,,商台觀望下,我估都唔會變嘅

只係呢單嘢手法實在,,,,,,唉........都唔知係咪苦肉計
dopod123 發表於 25-2-2014 18:36

只係呢單嘢手法實在,,,,,,唉........都唔知係咪苦肉計 ...

我咁睇  傷台炒牛胃玲兩個因素都有, 一佢頂上司, 唔聽話, 二反正要續期, 炒左佢對公司有利, 呢樣野致淫和尚好清楚
dopod123 發表於 25-2-2014 18:36

只係呢單嘢手法實在,,,,,,唉........都唔知係咪苦肉計 ...

仲有, 牛胃玲唔係男人, 所以, 致淫和尚唔會保佢   無得開餐   好似 綠喜  咁就唔怕無得做

新聞自由無咗成十幾年啦,都唔係現在先無,傷台老細都移咗民,基本上都唔想再做,炒晒去囉,乜都由阿暈頂檔咪得囉
dopod123 發表於 25-2-2014 18:32
絲老闆,都係慘被抽廣告之一,總之冇辦法,唯有支持下佢地,730如果要比錢我都會幫親下 ...

作為一個傷家佬, 絲爺都算叫開通 入面搵人寫專欄有d都好睇, 好似 自強不息, 等...
你睇 腥島愛同牛油條同系報  兩張變左立鴨  搵埋個d 歡瀨瓊超級涼粉寫專欄
smallcat 發表於 25-2-2014 22:04
作為一個傷家佬, 絲爺都算叫開通 入面搵人寫專欄有d都好睇, 好似 自強不息, 等...
你睇 腥島愛同牛油條同 ...

一係唔好做傳媒,做,其實諗做大陸市場係白痴

唔好話傳媒,其它行業幾時開放過,只有大陸公司來香港邊有公司番大陸真係做得大

大陸需要就比啲甜頭你到佢地職一腳踢你走啦

李氏在大陸生意唔多,反而惡得起,証明有其智慧

只有啲三四缐傻仔諗住撐大陸自己會有著數

如果港人番大陸可以成功的,李寶寶上大陸咁耐唔會話想唔做

田氏豬兩千應該勁過李寧牌啦,4大發展商應該在大陸好得啦?

北望神洲,不如望下自己條洲洲
smallcat 發表於 25-2-2014 21:59
我咁睇  傷台炒牛胃玲兩個因素都有, 一佢頂上司, 唔聽話, 二反正要續期, 炒左佢對公司有利, 呢樣野致淫和 ...

所以我覺得有啲怪,係特登玩大定點真係唔知
smallcat 發表於 25-2-2014 22:01
仲有, 牛胃玲唔係男人, 所以, 致淫和尚唔會保佢   無得開餐   好似 綠喜  咁就唔怕無得做 ...

但佢個樣同男人都差不多啦
wahtung 發表於 25-2-2014 22:01
新聞自由無咗成十幾年啦,都唔係現在先無,傷台老細都移咗民,基本上都唔想再做,炒晒去囉,乜都由阿暈頂檔咪得 ...

又唔可以完全咁講,老細移咗民唔代表唔做及放棄
dopod123 發表於 25-2-2014 23:27

唔好話傳媒,其它行業幾時開放過,只有大陸公司來香港邊有 ...

內房唔係傷港既地步商可以攪得掂

令令珠條仔安康睡 都攪到一獲粥

阿嫲食完D生果果皮就唔會要架喇, 要完即棄, 班傻仔仲以為有生果食

嫲嫲老當益壯  一眼關七 好醒架

唔好話傳媒,其它行業幾時開放過,只有大陸公司來香港邊有 ...

北望係望第六妹, 唔係望生意   除左最初入去個班廠家, 依家唔係魚港廠家玩既遊戲
dopod123 發表於 25-2-2014 23:31
但佢個樣同男人都差不多啦

但始終唔係同性    可能唔同玩法  致淫禪師先知點玩法

依家上望第六妹  上望生意都係攬炒

第六妹志在3粒骰   

今日阿嫲個孫睇住你  聽日阿嫲搵第二個孫去攪第一個孫  好複雜架   
smallcat 發表於 25-2-2014 23:39
北望係望第六妹, 唔係望生意   除左最初入去個班廠家, 依家唔係魚港廠家玩既遊戲 ...

廠家都死唔少架當年要合資啲確搵過下但最後咪䀆為大陸吞曬

好多都係早年揸咗物業而家先唔洗乜都冇
dopod123 發表於 25-2-2014 23:48
廠家都死唔少架當年要合資啲確搵過下但最後咪䀆為大陸吞曬

好多都係早年揸咗物業而家先唔洗乜都冇 ...

依家唯一向上走係有個富婆擲5千萬包養一年呢D生意先係生意

不過, 一年後強富婆玩完都可能變太監
smallcat 發表於 25-2-2014 23:44
依家上望第六妹  上望生意都係攬炒

第六妹志在3粒骰   

大陸一向開老千局