破產聯盟

查看: 3628|回復: 16

我媽的新貓貓

話說我隻16年BB於去年去了彩虹橋,我媽就養咗一屋蒼鼠。
0 A& s! E1 t! x# R; H6 i) x( l: ]5 h" M
2014-08-18佢去街的時候,經過一間寵物店,見到一隻貓BB嚮個籠入面好醒目同好可愛於是就一擲千金帶咗佢返屋企!& B: G* @- a, {% Q7 L) t

* Q) m* Q3 l8 x- P昨日我返咗去睇佢,開頭真係俾佢激死,太頑皮了!我放入籠佢即時開大俾我= =" 咁搞好個籠我再返佢入去佢又再開過!到最後我放佢出嚟佢終於肯瞓...............
$ ^: v5 x% b' n  J+ y  V# p) s- P  e- Y9 s1 [5 q
到我走的時候佢心情低落大概佢掛住佢媽咪啦,我放佢嚮我大髀到佢係咁叫仲好嗲咁痴住我,我諗佢應該好掛住佢媽媽,可惜係我呢幾日冇時間嚮屋企,唔係我帶咗佢返嚟幾日了,下個week帶D玩具去探佢!佢唔曳的時候其實幾可愛
7 D+ E' Y( H* G: I
1 P& T1 P" h7 J& N
' A& L/ m6 z" D6 U! k1 [6 ^  @

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +20 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 20 + 5 貓咪好可愛

查看全部評分

: u6 o1 D) }1 s  g: {, x# p

$ L' D: _* k3 l2 Q- K5 w4 L. s佢好鍾意冇野做就做趴地貓=口=" 好懶
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡
kumiko1030 發表於 25-5-2015 03:33" z) Z) P, y9 t7 k
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡
* d+ T, o; T  O# x8 V
店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養咗無耐耳仔好多蟲,攞去獸醫搞好耐先痊癒,搞或成兩皮嘢
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45
8 ^  G8 H/ ]1 _2 L8 M8 W) A( y  d# p& X店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
$ v3 w% B9 a' q  I# ?, P6 R4 {0 P
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45$ V4 {+ R* f5 W7 X& `$ Z1 |
店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...

# X& `! r" {; Q8 r$ W" X你放心,我好醒目,尤其係使錢
Heihei 發表於 25-5-2015 16:31
4 f1 O: X! I6 o+ f( U1 t/ M, ]巧得E呀
" P2 m: B3 ?' u/ Y+ x+ A
隻仔仲得意,成個波咁。隻女係長腿小姐,好鬼死多小動作,但好醒目。叻過我以前嗰兩隻。
' r" u$ ^% Y  Z5 K8 f5 D5 u$ `( j2 u% x4 [* g7 N/ A* j
話說有一次,唔知幾時開門佢靜靜雞走咗出門口,我媽完全唔知佢出咗去,以為佢嚮上格床瞓緊。過咗陣有人拍門,我媽覺得奇怪,開門見到隻傻貓嚮到拍鐵閘。
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:46. b& ]3 U7 b9 w& h) ~; r2 O  [6 Z7 ?5 Y
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。

1 z4 e/ G# H! a1 X1 K$ O呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
wahtung 發表於 28-5-2015 19:36& w( v. {# y% i& ]
呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
6 X1 y* t/ ?4 E' E
唔緊要啦,最緊要健康姐
但佢成日唔踩人,好內向
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:57
0 p9 m# ?% @( D) e* D, D2 ]$ E; ~但佢成日唔踩人,好內向

% _) Q! C1 M+ G/ P9 x+ Z% T  z+ R貓bb都咁有性格?少有
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:56& r1 n3 k/ U9 V
唔緊要啦,最緊要健康姐

" T2 B; p& h4 f% k( ?/ g因我同紅磡區間Q pets 及紅蘿蔔都幾熟的,所以先知有咁情況
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:47
, O5 @; C: B5 b9 n( @* c) C你放心,我好醒目,尤其係使錢

& {; ~$ Q8 X: E( t0 q/ @9 e8 G3 F) L咁精打細算,你淨唔小錢
wahtung 發表於 29-5-2015 22:40
( ~9 s- F9 K0 [1 H  J$ a; a咁精打細算,你淨唔小錢
3 ?% F- @6 i3 P  |( t& f
俾前度同官司洗晒