破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

申請IVA前的問題

各位大大,我想申請做IVA, 但申請做IVA都要2萬蚊,我邊有咁多錢丫唉...
其實我依家D card仲有limited,如果我响嗰度draw出來做IVA會唔會有問題架??~會唔會影響我既申請呢?~
你首先要計下得唔得先。你要最小有生活費加 20%到。唔係都唔駛諗。重要你要考慮你份工 stable 唔 stable。

同埋有許多銀行同財仔係不接受 IVA。
原帖由 admin 於 2009-4-28 02:02 發表
你首先要計下得唔得先。你要最小有生活費加 20%到。唔係都唔駛諗。重要你要考慮你份工 stable 唔 stable。

同埋有許多銀行同財仔係不接受 IVA。

我計過條數OK的,同埋我係欠嗰幾間銀行(hk, 恒x, 大x, 中x)應可以做IVA的, 無欠財仔,份工係非常stable的, 做左差唔多十年~
我只係怕我襟完錢出來無耐就去做IVA, 銀行會唔會因為咁樣拒絕我申請><!
我個人理解就唔會。最緊要你要證明到你有能力去還,但係一唔得,你就大 watt。因為你就要破產,破產就唔比 cash advance。咁你就…

我覺得你不如問下朋友借,同埋搵間平D架啦