破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大家點睇 idrp

關閉 [複製鏈接]
搞 DRP 要找律C定自已搞,就由樓主決定。

我地都有唔小會員自已搞,都成功。

我在想,律C搞DRP,IVA定係 老破,點解數字上成功機會大呢?

其實有個好主要原因,就係,律C會睇你個 case,有 90% 把握先至做。個中原因,大家明白,不用多談。

倒轉本說,我覺得銀行其實一睇你個 case 就知得唔得。佢都有精數C,有一套保守的風險計算程式。

所以如果銀行睇完你個 case,覺得 OK,基本上無問題,…因為佢地風險控制較嚴。如果 marginal case,銀行唔肯做,咁律C為左保持佢地專業形象,我估做的機會都唔大。

------------------------------------------------------

當年,我就試過問過 IVA。

阿3姓一口就拒絕。

結果呢,會員有心樣就找下舊文睇。就知我點搞啦。

-----------------------------------------------------------

好多年之後,我就問過都知下內情的人。

老實講,銀行批唔批,會從實際數據入手。

你有幾多收入,爭幾多等,有幾多人養等等。

其實根本唔會理你話你還到幾多錢!唔係你話我用1000/1 個月,佢就信你。佢地有自已formula 計!

-------------------------------------------------------------

正如好多會員,開頭話老破,找律C,上左來睇,見到搞老破其實好易,就自已搞,有D會員,就都係找律C搞一樣。當然律C搞就因為佢地搞得多,就熟手,自已搞就多D煩野。

-----------------------------------------------------------

所以自已搞定找律C搞,就自已睇下自已想點。無話好唔好。

當然,個人意見。

大家有自已意見,何必相爭?

講左意見就算。些文已鎖