破產聯盟

樓主: someone1780
打印 上一主題 下一主題

解破唔夠1年 成功申請

如果破產前曾欠''大重''財務錢可吾可以申請?THX
BEEE_1314 發表於 7-12-2016 11:08
如果破產前曾欠''大重''財務錢可吾可以申請?THX

銀行好難批,慳番啖氣啦!
好耐無上黎
因為我租車要扣起個額 (兄弟批20000我驚唔夠)
已經用張卡買左3-4萬野 (已找數)
走左去 AXXX申請 唔批
去出糧果間東X 又唔批 (MPF出糧同一間)(月俸4萬左右)
岩岩又走去安X 申請提高個額
someone1780 發表於 13-12-2016 10:34
好耐無上黎
因為我租車要扣起個額 (兄弟批20000我驚唔夠)
已經用張卡買左3-4萬野 (已找數)

佢邊肯提高你個額咁好死呀...

係,20000.可能已經極限,應該唔會再批加額.  發表於 13-12-2016 12:08
回復 支持 1 反對 0

安信真係唔批高D SMS我話申請唔成功
仲有無其他財仔VISA卡
superlemon911 發表於 19-11-2016 21:47
係我公屋應就快上樓,好多野要買,想出張卡做分期者

檸檬   好耐無見

咁如無分期咪唔申請住  再過多幾年睇下申請無仇既銀行信用卡
順帶一提各位已解破有依昂信用卡既朋友,如果月結單顯示收左$20年費
可以打上去要求豁免番年費,我最近試過成功,但個信用額用左年幾都仲一直維持得果五千
從未試過遲交卡數
看了這論壇一個月了,純分享一下,不信或不喜的請移玉步
2001入學,2005畢業,2001-2015只有一個銀行戶口,其間沒有申請或開立任何財務機構的任何戶口或參加相關活動,2014年底清了TU顯示冇分,2016.1網上申請Aexx 卡批10K,三個月後自動加至30K,2016.12 Check TU B級,2016.12網上申請某大銀行白金卡批60K,2017.1申請某大銀行VS卡批45K,2017.1正常開某大銀行綜合戶口,2017.2 Cut Aexx卡。
備註:
上述說的某大銀行均在香港5大銀行之列
申請2家銀行卡時,在其銀行完全冇任何戶口,MPF...等,純新客戶
申請2家銀行卡時完全沒有銀行來電或來信查核我資料

各位師兄加油,慢慢黎總有機會重新做人
回復 支持 1 反對 0

appleyucn 發表於 6-2-2017 10:43
看了這論壇一個月了,純分享一下,不信或不喜的請移玉步
2001入學,2005畢業,2001-2015只有一個銀行戶口, ...

你大概都要透露,閣下收入及銀行戶口存款約數,如果係收入高存款大又係另一回事。
airmax 發表於 6-2-2017 15:22
你大概都要透露,閣下收入及銀行戶口存款約數,如果係收入高存款大又係另一回事。 ...

只有1個戶口,每月結餘不超過2K,冇任何銀行投資;在這公司4年,月入3xK。
我建議大家不要急進,不要急於申請,利用這時侯好好儲備反思才是上策!
我2005-2016這10年慢慢的捱及反思(學節儉,儲蓄)。
appleyucn 發表於 6-2-2017 17:45
只有1個戶口,每月結餘不超過2K,冇任何銀行投資;在這公司4年,月入3xK。
我建議大家不要急進,不要急於 ...

高收入咯,
一擊即中.  
前後三次申請,三次都批
破前有無欠佢數?
GOGO 發表於 7-2-2017 18:35
破前有無欠佢數?

當然是冇牙齒印的全新客户
我都分享下我解破後申請信用卡既資料:

2007年我申請破產
2011年2月我破產期滿
2014年我先去取解除破產通知書及UPDATE 環聯
2015年我申請AEXN信用卡, 3星期後批1萬蚊限額 ( 我當時人工係1萬蚊, 破之前無欠過佢)
2016年我查環聯我評分係C 級
2017年AEXN 自動升我信用額到3萬 ( 我而家人工都係一萬一千蚊)

銀行我試過係我恆X銀行申請過信用卡,不過唔批 ( 我出糧,強積金、股票戶口全部都係恆X 銀行, 破之前都無欠佢錢)

所以都係由AEXN 同 X信兄弟信用卡申請先好D , 最緊要每月都要用張卡, 重點係每月都係找清D數, 等正面評分升高D就有機會用番銀行信用卡。

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +40 城市魁力 +60 城市權力 +10 收起 理由
wahtung + 20 + 40 + 60 + 10 有用資料

查看全部評分

2006年破產
2010年解破之後拿解破令加fax比環聯
2011至2013申請過中銀 安信 恒生同aeon信用卡唔批
當時月入1萬
到2017年再申請中銀同恒生信用卡兩間都批左
現在月入8000 而信用額都有22000同6000
由Fax破產令起至少5年先申請到銀行信用卡
個兩間銀行之前冇欠錢

之前去銀行入數,可能佢見我戶口有錢同有買股票,就話已經批咗張卡,話同我申請好冇,第一次我話唔駛,上星期又再問,因之後可能要出TRIP,諗住多張卡都好,咪話申請囉,噚日上網睇結果係.....REJECT