破產聯盟

查看: 2363|回復: 12

想搵銀行做idrp

各位師兄好,小弟初黎報到,希望師兄們幫幫手!
小弟想搵銀行做idrp,數目如下:
痕生,咭數:1張98xxx,loan:12xxxx
Hxbc,咭數:1張18xxxx,1張49xxx
小弟月入19000,想問師兄們應該搵邊間做先,成功率高嗎?(我從未拖欠咭數)
另外由申請到批核期間是否要還款,坦白說黎緊11月嘅供款都成問題,是否在申請時同銀行講埋?謝謝師兄們幫忙
你可以搵hxbc呀,申請期間要還架,但只要簽左proposal後就可以等結果,我個時7月中寄,但我連7月個期都找唔到,期間痕生瘋狂打比我叫我找數,8月初hxbc先有人接觸我交文件,8月16號簽名比人投票,9月中收哂資料,10月開始還款
其實想問埋步驟同埋應該打邊個電話,另外想知我Dxs都有一二千蚊咭數但呢兩個月會清埋,需唔需要報埋?
你TU見到既數都要報,無用過既卡都要報,我個時係send email去佢問,佢比左個地址我寄,電話申請都得,你可以打hotline問債務重組部電話就可以了
最緊要你報既生活費有單有據,而且戶口唔好咁多奇怪出入數,唔做既通常一星期內都會講你聽唔使等,做既好似我咁,等左3星期先有人覆。。。
頭先打去hsbc攪,佢話要各有各做,不過態度好好,好過痕生,昨日打去痕生,個職員聽完剩係叫我埋糧單去分行做
係喎,你欠2間,好似真係做唔到idrp,恆生態度係惡D,匯豐個位好好人,我因為欠3間,所以做到idrp
今天已到痕生同hxbc提交文件,等消息
今日兩間銀行都接觸咗我,hxbc已plan好晒每月還幾多,還幾耐,幾時開始,而且今個月唔駛找數住,痕生就話要等批咗先同我講,兩條數是但找一條,亦講咗無找果條唔會打電話追數!而家好緊張,唔知批唔批
但坦白講,恆生找唔哂2條,剩低個1條都係要找貴息,好似都會辛苦
最後點呀師兄?
scottycyl 發表於 3-11-2016 14:44
今日兩間銀行都接觸咗我,hxbc已plan好晒每月還幾多,還幾耐,幾時開始,而且今個月唔駛找數住,痕生就話要等批 ...

你個case 好快呀!總之我都自己申請