破產聯盟

查看: 2381|回復: 14

想問吓師兄但意見到點做,感謝!

我普通sales ,以前借咗中x銀行清卡數,而家還咗22個月左右,仲有3年要還,大慨仲要還$330000,每月還$9900左右當一萬,但我而家欠落4張卡卡數,有he came 兩張,建痕一張同埋DXS一張,同埋係幫人財務到有萬零蚊數,合供加加埋應該有$570000,而家信用卡吹還款,但我嘅收入俾到一張min pay用俾唔到另外一張.....呢兩日問過中x銀行,借唔到,佢話計23倍月薪都仲差少少....,問過大x銀行都唔批,最後問過moneyQx,都唔批......最後moneyQx個接頭人同我講話試吓問中x銀行做債務舒緩,我月入大慨2萬1至2萬4左右,月還萬6,7我都頂得住!想問吓各位師兄點同中銀講做債務舒緩?有無師兄可以幫幫手,個情序應該點做!求助!十分感激!!
打咗去BOC,佢地話無做Drp...咁點算
之後打咗去
打咗去HSBC,佢話要書面申請,但唔一定做到,都係講要75%債權人ok先做得
唔似有人支持贊成你"債務舒緩",
月薪 23 倍數字上即使批出定供得辛苦.
一定難以樂觀.

301 師兄,唔通最後真係要破產先掂?
月還萬幾蚊其實都頂得到
你有爭hsxc?你要書面申請架,我月入23000, 欠三間共65萬,最後成功批左116期,每月7530左右,但你要齊單,所有過往三個月既入數都要有單先得
點解可以比3成還?唔係要5成收入先得嗎?
好似唔一定要五成架,佢只係講唔可以多過120期,債權人agree息就ok! 姐姐仲好好報大少少生活費比我,如果唔係每月要還最少五位數
neti 發表於 17-3-2017 23:24
你有爭hsxc?你要書面申請架,我月入23000, 欠三間共65萬,最後成功批左116期,每月7530左右,但你要齊單, ...

成 10年。

唔好意思,講句

真係好耐。實際上,TU 紀錄重要加 7 年 (?)

睇落…真係唔知點講好。不過,始終都是一個好的解決辦法
10年又真係好長...
咁我唔想破產,咁仲還到咪還囉,我而家每個月都仲有錢剩(二,三千都有),好過以前一出糧就無錢
有責任有承擔,值得讚
neti 發表於 18-5-2017 22:12
好似唔一定要五成架,佢只係講唔可以多過120期,債權人agree息就ok! 姐姐仲好好報大少少生活費比我,如果唔 ...

想問下你當時仲有無碌新卡數,我而家仲有碌唔知佢會唔會批