破產聯盟

求助DRP..

小弟, 現欠5條銀行p loan CCB(最大舊數3 條),HS(1),HSBC(1)  共約400k,每月要還19k,收入23k, 但家庭開支大。

唉...
兩星期之前頭腦唔清醒上網search 第一條link,
就去左搵YxT 俾左 $$$$$9.8k 幫我搞HSBC DPR.

HSBC 今日打左俾我叫我填番D收入支出表, 同埋會我check 我TU record.
約星期五再聯絡

遲左上呢度!!

其實系咪可以自己直接搵HSBC 搞DRP?
仲要唔駛俾錢?!

另外
我上HxxxKxxxCxxd網 個免費CreditView - check 左TU - 評分 C
剩餘信貸 仲有600k

其實系咪可以搵一間借P loan,清晒之前D數 變番做一條數拉長還呢?

因為做DRP 好似會停晒所有銀行credit Card.... 同戶口, 對嗎?咁我太太一定知...

謝謝。

仍然迷糊中...
自己向銀行申請DRP吾洗錢 不過要自己填表同交齊文件就ok
剛剛去左ccb 做結餘轉戶
個姐姐話睇番TU 我唔算太差,好大機會可以做到。 我仲即時申請埋,等結果
但月平息去到0.6 都好貴
雖然利息係高d,但影響最少,做左drp之後借錢同申請信用卡都好難,如果負擔得到,做結餘啦

CCB 出左Offer...

月平息0.6 = 實際年利率: 13.62%
分60期還

總利息1X萬.... 唉
真系貴到呢 !!!

佢仲想我借多D 備用.......

--
HSBC send 左個email 來, 要填form 做drp

重點是!!
CONFIRMED: 一做左DRP 一定會停晒所有銀行credit Card.... 同所有HSBC戶口
仲會有record 左TU 直到還清後5 年

同意 kktree

辛苦D做結餘應該得....

最慘!!!! 俾左 9.8K 律師行 真系咪俾錢中介!!!

400k 發表於 24-3-2017 13:16
CCB 出左Offer...

月平息0.6 = 實際年利率: 13.62%

真係會俾人涷結戶口/除消戶口?

我本身係痕生 autopay 出糧,但現在開始drp,有條數係痕生.是否要另開戶口出糧?
開獅子戶口ok ?冇影響?