破產聯盟

連min pay都就比唔到...點算

講返背景先
月入約12000,有糧單,每月auto pay出糧
冇借/欠過任何財仔數,幾乎都係卡數
TU H

現欠
hsbc 2張卡 約22000+14000 每月min pay加埋約5500
恆生 1張卡 約160000 每月min pay 3500
hsbc 循環貸款 30000 每月min pay約750

3張卡都碌爆左,冇試過現金透支,都係現金分期+簽賬

禁錯出post
每個月差唔多找1萬min pay...已經冇錢比家用
gold同恆生卡已經冇再用,恆生4月min pay未比哂,話再唔交就cut卡要比全數
下個月用哂成份糧找min pay都唔夠..

問過hsbc同恆生可唔可以轉簽賬分期,已經碌爆左唔得
問過中銀citi一筆清,唔批,citi話要準時還款半年後先有可能ok
問過好易x借10萬,批左但最後冇上去簽約,諗下唔想借2線住..

主要想group埋一筆找,分開找min pay好吃力
想再問下dbx同兄弟 有冇可能得呢?
再唔得要諗idrp呢d....感謝

PS屋企人朋友已經幫過d,唔想再麻煩佢地...
宜家呢步好重要,TU H 可能仲有得救,但月薪20倍銀行好難批,最大機會可能係autopay出糧間銀行,就算兄弟做到24個比你息口都唔平可能月供7-8K,二缐死都唔好借,10個又幫唔到手唔上唔落,仲有當如果要破可能好麻烦
仲乜唔試drp/idrp
經hsbc出糧,一早問過借20萬唔批,都明嘅..
高息都唔緊要每月可以供少過而家個數就ok,
其實問埋上面果2間先定直接做drp 好d
直接做IDRP 好D...
恆生其實現欠8萬,不過睇tu係16萬(未完的分期
咁銀行check tu都係以16萬做標準?
謝謝
正常照計係用TU做標準
樓主,最后點呀?