破產聯盟

樓主: cool_coolman

頒左令,等待開大會或傾生活費 揮手區

cl475867 發表於 21-5-2017 10:27
咁户口係未呢間野負責

係丫
cl475867 發表於 21-5-2017 10:27
咁户口係未呢間野負責

係丫
你地就好啦!等待重新做人。我們還在等頒令,同埋唔知頒令後的事
其實時間過得好快,我破咗已經過咗年半,由最初以為主任跟,點知過唔到3個月,就收到信要開大會,係開大會當日又判咗比黃x錫,其實都有擔心生活費批幾多,直至傾完生活費之後結果又令人滿意,其實外判跟唔一定比主任跟既差
cl475867 發表於 21-5-2017 12:02
其實時間過得好快,我破咗已經過咗年半,由最初以為主任跟,點知過唔到3個月,就收到信要開大會,係開大會 ...

師兄我咁嘅情況係咪外判咗?
已經外判咗
阿三妹妹 發表於 21-5-2017 11:43
你地就好啦!等待重新做人。我們還在等頒令,同埋唔知頒令後的事

我明你既心情!加油。
其實時間過得好快,我破咗已經過咗年半,由最初以為主任跟,點知過唔到3個月,就收到信要開大會,係開大會 ...

師兄,你當時生活費批成點?可以分享下麻~

以我所知由外判跟,每月還一至三千不等....!
其實我有個疑問,左左第一次產,之後已借不到錢,點解有人可破第二次呢?
死啦,我恒,滙,中都有欠,開大會會點架!好驚!
其實我想問外判佐是否不用開大會?

C兄分享下傾生活費的要點及應注意的地方,因我也是判了黃十石,已經約好時間上去傾生活費,謝謝!

你幾時開大會之後等幾耐傾生活費?
開大會3月中,6月尾收到電話傾生活費
我尋日都頒左令,明天上去交文件啦,想問雨交文件有冇其他野傾架?會唔會傾埋生活費?會唔會好耐?
cool_coolman 發表於 22-5-2017 00:03
師兄,你當時生活費批成點?可以分享下麻~

以我所知由外判跟,每月還一至三千不等....! ...

會不會去到要還4000到5000
Mymelody79 發表於 27-5-2017 00:04
會不會去到要還4000到5000

要還幾多,要視乎收入支出有幾多,我呢d人工得萬零蚊,冇可能還400O到5000,但如果係外判李周都有機會,不過我好運唔係李周跟,呢4年先有好日子
我係黃加石,唉!我17000扣老強850同媽咪兩人住,居企開支我全付,媽咪兼職少少錢都未知要還幾多!好驚要買到4000至5000。
cl475867 發表於 27-5-2017 10:32
要還幾多,要視乎收入支出有幾多,我呢d人工得萬零蚊,冇可能還400O到5000,但如果係外判李周都有機會, ...

咁恭喜你未來事事順景!