破產聯盟

查看: 2011|回復: 12

想做IDRP

晚晚都訓唔著,想請教下應該點做,爬左好多文好似IDRP最適當

欠痕生卡數約6萬,還緊MIN PAY,P LOAN每期供11XX,重有十期
WELANE 每期27XX,重有47期
AXXN 每期29XX,重有19期
星X 每期8XX,應該就還完
人工13K
應該搵邊間做? 痕生係咪好難批? 怕一申請就比佢CALL LOAN...
有心還,想集中一條數每個月供$5K-6K唔洗咁辛苦,依家還MIN PAY D息真係好貴
我岩岩都係痕生做左IDRP 成個申請過程連批核差吾多兩個半月… 如果真係搞吾掂真係快啲去處理 但你最大責權人吾係痕生喎 應該要搵最大責權做IDRP
我岩岩都係痕生做左IDRP 成個申請過程連批核差吾多兩個半月… 如果真係搞吾掂真係快啲去處理 但你最大責權人吾係痕生喎 應該要搵最大責權做IDRP
我寄左信去痕生做DRP... 睇下佢會唔會提議我做IDRP,WELANE應該無得做DRP啦所以只可以搵恆生.....
你要同佢講明 你係想做IDRP
佢地唔係會reject咩? 見隔離post話申請drp先,佢地會邀請做idrp... 不過其實做drp就足夠... 只係做idrp會輕鬆好多
直接打電話去問,會快D.都係要落門市填表及交文件.(剛剛先電話問)
因為社工教我寄信... 唉姐係遲d要再交多次文件....
同埋做drp係咪會比銀行call loan... 好擔心.....
原來做drp會凍結出糧户口... 應該轉去邊間出糧?
alice0529z 發表於 19-6-2017 12:20
原來做drp會凍結出糧户口... 應該轉去邊間出糧?

即係淨係凍結恒生? 咁其他有份的銀行出會唔會都凍結出糧戶口?謝謝
請問樓主衣加情況點? 我第二大債權人係恒x 38%, 第一大係中x 44%,  想試恒x idrp