破產聯盟

查看: 1494|回復: 15

入學問題 律師叫我還錢正常?

申破緊10/7上庭 之前上律師樓果陣問佢告唔告得入果d 佢話唔洗驚唔洗理 但今日打黎話有間財仔可能會報警 咁我問番話唔係唔洗理咩 點知佢話間財仔打上去煩住佢地 話錢少少叫我打上去傾 理唔理佢好

Btw 之前聽佢講今個月問公司拎左支票 戶口果度佢話出左令先搞 其實而家可唔可以開戶口?
Thanks
黑財/收數/財仔 咁惡直接搵律師???
咁同 爛仔去警局叫差人叫你 還錢有咩分別呀???
一經申破,再還錢就犯左破產法.
宜家律師知法犯法??佢有咩得益先???

一陣間,會唔會有另一個答覆 話邊間顧問好
律師唔好, 顧問最好,O岩唔O岩聽先???
回復 支持 1 反對 0

其他唔敢教,但開戶口就唔好啦!我都是等頒令開戶口,5月我都未出糧.
我以那個律師都話財仔會報警,但到現在都無聲氣,報都無解,錢就無啦…
阿三妹妹咁你有冇搵到間財仔? 而家好似係律師樓比人煩所以叫我搵佢地傾 因為我自己本來就預唔理佢地 所以唔知搵唔搵好
重點係,你有無隱瞞,不實地提供個人財務資料!人地上庭你驚唔驚先? 如果行得正企得正就關人喇。相反你欠街數50個,你問財務借錢填 45個,咁就奶野喇。一般財務唔搵債仔律師,,咩原因搵佢呢?係你係法律上有問題定咩原因呢??
一般黎講煩律師行沒意義,律師行會報警。如果真是欺詐成立,坐監都無解。我次次借財仔都有話做緊重組以及俾單據佢睇,算否欺詐等個官判啦!現在最驚無錢開飯
你需要解釋筆錢去向,而你又真係還唔到,個官都會頒令的。我去律師樓都簽過一份有機會俾警察調查的紙,債主冇報警,所以律師在頒令前一星期打來話OK左。頒令後叫我打電話連絡主住交文件
應該頒令前一星期冇人反對就會順利頒令~
同我聯絡果個應該師爺黎 我都係報紙搵呢間 最好笑一上去佢以經話律師樓其實好黑 又話講到明會同財仔合作 仲有話財仔打上去傾都唔驚 仲話唔會告/告唔入之類既野 點知而家打黎又話比人煩住就叫我搞掂佢同佢傾 唔知係咪比人狂打電話騷擾 因為我自己就冇聽果間電話搵我唔到
點解我睇到呢個貼,似叫人還錢比財仔? 仲要係高招到兇律師樓?
airmax 發表於 27-6-2017 17:15
點解我睇到呢個貼,似叫人還錢比財仔? 仲要係高招到兇律師樓?

我真心問下意見 間律師樓真係叫我打去傾 話財仔煩住佢地 名就唔開啦 但我都唔支持還所以冇打去
既然自己都有答案,就唔好還錢啦。
無隱瞞就唔好去傾,叫佢告你。串破後唔還得錢。
如果你有痛腳係人地手只有老投。http://www.weeklylaw.com/cat24483852/
有痛腳都唔投降,真是欺詐就認咗佢等個官判,坐監就坐,罰錢就罰。