破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

唔知點好?

關閉 [複製鏈接]
你們好!
我是新人,唉!都不知從何講起好?!
天好似玩弄我咁!其實兩年前我曾經想過行破這條路,但心信一定可以撐得過,但事實係好難撐,我差不多50歲人,生意失敗、仲要養起成頭家,仔女仲讀緊書,真係想死,但又難捨佢地,
我從無同我老公提過我問題,佢一路以為我好順。一來佢收入唔多,又係一個偏自悲嘅人,
我唔想令佢感到有壓力。
因為我之前開時裝小店,大約上年年尾結業,經營了5年,小店因生意不境,其間我不死心常常借貸經營,數㩒數去為持,只怪自己理財不善!
現好像站在十字路口一樣,破又好多問題,唔破根本我再還唔起!
現有以下問題想請教大家,如果破
1)是否要5年財務報表?因為我的是小店,
     無咩詳細報表,就算報稅都是我簡單做的,其間都不用交稅的。
2)因爲現 租屋簽名、水、電、仔、女、老公怎至我爸爸手提電話都是我名。都唔知點好?
3)我名下有部2手車,但不是我的,是我姨生,因爲佢新牌,比唔到太貴車保,所以用左我名做車主,我唔想屋企人知,又唔知點叫佢轉返個名!!
3)唔知自己攪破好、還是搵6C?但好貴,令願慳D$做生活費,自己攪又怕攪不成
4)正題係我欠3間銀行咭張、A財➕埋大約80,
我知我死都還唔晒,努力爭扎都無用,大家可以比些意見嗎?

各位師兄幫幫手
我都唔知你點好。關呢個版乜差事?
唔識字?
你分乜L野檔案?