破產聯盟

查看: 5418|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

想請問外判有冇權唔比你租屋

師兄係咪判左李xx周xx ar呀?我同你一樣情況
我交第一年的年報表後收到李周的信 是指我入息增加了沒有通知,解釋為何不搬回家,指我支出太多,及支出大於原訂洗費,我都係到度緊點回。睇黎我加左既人工都要比哂佢。我每年加1000蚊1個月左右人工,點捱?等如一蚊都無得剩
@alafred913 我點都會比架喇,我而家每月還緊$560(傾果時人工未扣mpf$13120),今年平均月薪$14248.6,我原本都跟你咁講支出報大d,但佢而家係信到話我支出唔可以超過原定既數
@alalfred913 而家唯有等佢約我上去傾啦,果日打比主任,佢話安排緊會面
nelson_cml 發表於 28-7-2017 06:57
我同你人工都系差唔多,又系比佢話緊加左人工仲咩唔搵佢,我咪同佢講我搵左你地年多,次次留言多次都唔回,之 ...

所以我咩信咩通知都用掛號或者速遞寄比佢,就算fax我都拎番張receipt!打比佢個主任多數開會~但我加人工無通知真係我自己 大意左同埋我人工扣左病假時高時低~我而家係信同佢講不如我月月寄糧單比佢。
nelson_cml 發表於 29-7-2017 15:51
我都想咁做,但我最激氣系問佢email又話會爆,咁我要印12個月糧單,FAX比佢系咪開返張單比佢 ...

最怕佢話fax收唔到,所以有時寧願貴d比速遞,要佢蓋印簽收回件