破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

昨天已上庭,但2天都未聯絡到主任

我係比人申請破產的,好多年前租鋪未完成租約,因為我搬咗屋,所以收唔到比人告嘅信件,幾個月前收到其中一間信用咭銀行通知我,話我比人申請緊破產,所以張咭唔可以用,佢仲比埋案件編號我,之後check咗就知道昨日上庭,佢話追我三十幾萬,我話還唔到,法官就頒令我破產,佢叫我去破產管理處聯絡返負責我嘅主任,但2天都搵唔到佢話去咗開會,另外我知道自己比人告破產後已經無再交咭數,想問下係咪主任會出一封信比我,咁我Fax比欠咭數的銀行就得呢?
破令己出 正常所有銀行己知你破左,最好打電話去卡中心,了解下,再把實情告知卡centre. Confirm左 卡數就五使找。另外建議你快聯絡主任 就算佢外出找五到佢,你可以留電話 等何找你。
已經留低咗電話,另外想問下如果銀行已經將咭數交咗比收數公司收,通知銀行之後收數公司會唔會再追我?
818 發表於 28-7-2017 12:00
已經留低咗電話,另外想問下如果銀行已經將咭數交咗比收數公司收,通知銀行之後收數公司會唔會再追我? ...

呢d case 正規收數公司唔會接.
唔使講"行規"都知啦,
已經頒令, 仲攪你咩 !

不過你都要 show個"令牌"副本俾人家睇既.
818 發表於 28-7-2017 12:00
已經留低咗電話,另外想問下如果銀行已經將咭數交咗比收數公司收,通知銀行之後收數公司會唔會再追我? ...

五好估下估下
主動聯絡各銀行 話佢知 己破 所有statement 追數電話全部停發停打。
多謝大家的回覆,但我未有信就咁打電話去銀行,會唔會唔理我㗎?
多謝大家的回覆,我未有信打電話去銀行會唔會唔理我?
剛剛已聯絡主任,佢約咗我後日上去拎文件返去填,佢話有三星期時間比我可以慢慢填完先交返去,另外我問佢係咪會有封信比我証明我已經破產,佢話其實上庭頒令果日之後已經會登中英文報紙,同埋通知所有銀行,如果已交收數公司的數,咁銀行會通知收數停止再追我嗎?