破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: player101010
打印 上一主題 下一主題

聽日就去拎不反對解破通知書,終於正式畢業!

player101010 發表於 24-9-2017 20:18
師兄你應該係破前自己走去取消,所以唔使
我之前個acc而家係凍結,所以要有文件先先可以解凍取消,再開一 ...

你說對了 我plan好晒 才入紙申破的
player101010 發表於 24-9-2017 20:21
馬會職員話要嗰張解破證明書,但唔知用不反對通知書得唔得?

出示高院文件正本
Lk0917 發表於 24-9-2017 22:26
咁你個間都幾好喎。你都好順利。我就要等開大會再傾生活費。有排都未可以放下心頭大石。你已婚有仔女,所 ...

已婚無仔女,基本上由我自己報,無干涉過我
無論d租金丫,飲食/雜費/電話費/交通費,我寫幾多就批幾多,寫租金一年廿萬,電話費我寫一年用一萬,交通費一年三萬六,家庭開支又幾萬,都無好似其他師兄咁話要佢轉台,轉租地方

淨係叫我每月還幾百,夠期就俾到d債主睇有心還唔會加長破期

我最後都係還左千幾咁大把,理由係話無多餘既錢
回復 支持 1 反對 0

sandysoso 發表於 24-9-2017 22:19
甘講,你的雙糧花紅都冇上繳過啦

逐年咁計,唔係逐月計,所以一年既支出大過開支,有花紅雙糧咪報大d支出囉

所以我唔知其他師兄個情況,成日見到話俾主任搞,唔信有咁多開支
如果主任唔信,咪同佢講,而家乜都貴,一日三餐係出面食,加埋車錢一日都最少要$200啦,一個月就$6000,一年七萬二,問返佢點算好
先死後生 發表於 25-9-2017 12:02
弓喜

thanks
player101010 發表於 25-9-2017 01:05
逐年咁計,唔係逐月計,所以一年既支出大過開支,有花紅雙糧咪報大d支出囉

所以我唔知其他師兄個情況, ...

多謝C兄分享
終於攞左不反對通知書,而家等法院出文件。
4年來主任跟全程唔駛約見,年年都遅交功課,支出大過收入所以冇還過錢。
希望各位事事順利
fafa 發表於 27-9-2017 12:14
終於攞左不反對通知書,而家等法院出文件。
4年來主任跟全程唔駛約見,年年都遅交功課,支出大過收入所以 ...

恭喜先
你膽粗粗使完再報,乜都得。我反而問外判助理連買衫支出都唔比。
你支出大過收入,要寫書面解釋嗎,交年報時寫,定交第四年年報時寫
外判有揾你對數嗎,幾時揾你對
sandysoso 發表於 27-9-2017 14:36
恭喜先
你膽粗粗使完再報,乜都得。我反而問外判助理連買衫支出都唔比。
你支出大過收入,要寫書面解釋嗎 ...

我唔係外判跟可能會好啲掛 ,一直都係寄報表去,4年來都冇約見過對數,直至佢出左不反對書先鬆口氣
fafa 發表於 27-9-2017 15:39
我唔係外判跟可能會好啲掛 ,一直都係寄報表去,4年來都冇約見過對數,直至佢出左不反對書先鬆口氣 :lo ...

以為你係player101010換左account添
C兄甘好彩主任跟
sandysoso 發表於 27-9-2017 15:48
以為你係player101010換左account添
C兄甘好彩主任跟

HAHA我都係傻下傻下咩都唔識,總算過左骨