破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: jeraldgen
打印 上一主題 下一主題

上星期去了律師樓問有關申請

jeraldgen 發表於 20-10-2017 22:19
我見呢度啲師兄有時都話14-15000申請破產,我覺得佢個架構埋申請費用做四年又"好似"幾合理。所以差啲中伏 ...

版主,這裡除了有很多破產人士,也有一些中了類似你這騙局的大有人在。有幸及時懸崖勒馬,避免墮於此局。有人墮於此局浸淫在美夢之中,醒後方知受騙回頭恨晚...願版主重新考慮清楚,再來未遲
至於你說的供養外母。除非你太太是獨生。不然一定不會批的。。
flypig 發表於 20-10-2017 22:36
14/15K ,但9K 係破署法庭收。律師袋3K-5K 不等。至於4年內,無咩好資訊。你又唔係 張震完,梅媽b 哥,只 ...

聽完你咁講,我都覺得自己有少少戇居。我居然會有一刻相信佢真係可以幫我做到咁大筆數..... (特別係你話張震元、梅媽B哥。XD)
maksiusang 發表於 20-10-2017 22:37
你有冇仔女,租樓定住公屋?就算批的生话费多,但你每月可自由用的錢未必多,知道嗎? ...

睇緊呢版都大概知道,普通生活開支衣食住行搭車等等應該係有數得計。唯一只係供養媽媽同老婆呢度我諗住可以開大啲。
關於生活費同還幾多錢,我解答吾到你,但系6-70000收費就一定系呃你錢,有信用既律師樓幫你攪哂全部破產手續入學最多系萬幾蚊,4年既財務報表洗勿佢地幫你攪呀,自己填然後fax俾主任跟住打電話問收吾收到就OK,如果系外判跟就煩D或者要寄掛號(間間要求吾同)總之揾律師行攪破產只系萬幾蚊就攪掂,收2萬都一定系呃你錢既,仲有4年後攪解除破產令證明一定要自己攪吾洗俾律師賺你千幾蚊,自己攪1豪子都吾洗俾,我有出過post講點攪法,最後希望你勇敢面對呢次既人生低潮時刻,記住破產一D都吾恐怖吾洗驚只系開始攪嗰段時間同第一年,嗰人感覺會失落D吾開心,以後日子點算點挨呢。。。過咗第一年或者早D你就會開心返好多架,記住吾洗驚吾洗擔心因為有呢嗰論壇好多同學好樂意解答你既問題,勇敢面對啦。。加油呀。。我地一定會支持你架。。加油。。加油。。
問題重點係,如果做唔到,即佢話一個月只需還5k,結果係15k,咁有無得追討?就算合約寫明,你追得黎都哂氣。到時執笠就玩完,唔執要你上錢債法庭,贏左破署收。除非係成功先付費,咁就有得諗。否則佢講到天花亂墮都無用。

其實有個main point就係如果他四年年報表都係去交出保證到呢四年都係要交3000蚊嘅話又點解會 咁急於一年之內會收番曬所有嘅費用