破產聯盟

查看: 6566|回復: 81
打印 上一主題 下一主題

冇其他路行嘍!臨宣誓前一晚,買張六合彩搏一搏,睇嚇個天是否幫你?
Siuwah901 發表於 29-1-2018 11:27
咁呢刻我搞破產會唔會告我行騙/詐騙?

佢地自己會查㗎!啲錢去咗邊,5年內所有來來去去!你唔破邊有路可走㗎!我就睇唔到有囉!做債務舒緩,萬七,我以前問過,要供9千!
講錯,債務舒緩便啲,我之前同安X傾過,唔係債務舒緩,係清咔數果啲,9000!債務舒緩要等好耐,我有傾過,但係因為我轉合約又失業,人哋覺得我收入唔穩定,冇批俾我,最終行呢條路!而家反而覺得輕松哂!
king262 發表於 29-1-2018 20:53
你個D全財務 債務舒緩 其實你去搵邊一間幫你, 你都係預左你要長命百歲, 同份工唔會炒你, 唔會減你人工, 你 ...

我早發現呢處就好啦,本來只係欠中X一條數,為咗搞咩嘢舒緩計劃,又使大好多!
最後主任會寄俾你一封信,有兩張紙,講明你嘅資產全屬於佢!跟住另一張紙係一張正式破產令,一有正式破產令,涷結嘅銀行戶口就會取消啦!
你出咗正式破產令沒?我係交咗文件,拎開戶紙,出埋糧!封信至來嘅哦!
係呀!我搵律師搞!律師行又寄來一份正式破產令,我而家有兩張!
king262 發表於 29-1-2018 23:47
無收到個任何野 你係搵律師搞? 係咪因為你個時有工作,我冇? 定係我頒左令後, 無去填埋 樣本一, 樣本二個幾 ...

真係好似有啲問題喎!我有喎,表格一,二,但係我交文件過陣,我以為安X會收呢份表格俾破產主任,結果人啲唔執!我呢份文件包括兩份表格,同埋律師行會計部計嘅收支報告!我記得我宣誓果日,師爺總指住呢份收支報告,解釋俾我聽,話證明我入不敷出!之後我簽名!你有冇做過呢個動作?我一搞破果段時間,一路都有做野!
king262 發表於 29-1-2018 23:47
無收到個任何野 你係搵律師搞? 係咪因為你個時有工作,我冇? 定係我頒左令後, 無去填埋 樣本一, 樣本二個幾 ...

我安安返咗O企,我睇我都冇喎,樣本一,好似有,樣本二,係唔係要見官㗎?
cmc903 發表於 2-2-2018 16:50
我加入黑名單就算,再用過濾APP處理曬啲電話,再加錄音APP。加吓133都未收過,樓下保安都係報過一次有(屎鴨 ...

以前果位係律師行做果位話,转電話拒絕聽唔係辦法!只可以拖時間,等頒令!佢地揾你唔到,就會有其他動作就唔好啦!申請咗之後,只可以等!
cmc903 發表於 2-2-2018 19:42
都入佐學,在破產管理處有入他們做債權人列表,就意經係破產管理處負責... 還要同他們溝通甚麼? ...

我關心我債權人大會之後,會判俾邊間,千祈莫判俾啲殺手!係了!cmc903你判咗俾邊間?
cmc903 發表於 2-2-2018 22:28
黃+石

我諗我八成係呢間,佢地話係殺手喎!
Amy-hurt 發表於 3-2-2018 03:20
佢哋不停WhatsApp我,我拍照留㡳,之後再封鎖佢地嘅WhatsApp, 我不在香港,但佢地話而家上咗我屋企 ...

我嘅工友阿叔話,你同澳門人有莫大嘅關係!第二次破!冇人幫到你,也都冇人同情人啦!