破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: frankie2018000

破產問題

hrakit 發表於 9-4-2018 12:45
我上年七月破產 失業到宜家 都無人搵過我 我都唔知係外判定係主任跟

封信有寫邊個跟的
請問破產署話銀行簿每個月30日打簿,打完簿將副本比破產署,敢糧單同入數紙,洗唔洗fax迷比主任呢?  及可否提前一日積係29号fax比破產署?
請問有冇人試個破產期間,有破產署上來屋企檢查?同佢地一般會否上來屋企的,因怕會影響家人
C兄你唔做野4年怕你解破後自己唔習慣返工作
其實你不如考慮一下出現金工
盡量唔好俾自己停4年唔工作
我3月27日頒左令,4月9日去左律師樓,請問可否打電話問破產署幾時開大會的?
cl475867 發表於 15-3-2018 20:03
某某外判李周最喜歡玩呢d

其實橫掂無野做,如果李周要玩,你就同佢浪費下時間。得閒話有工,點知又無。又約下佢開會,直情自已走上去。

開會個陣又話肚痛又話病。大家鬥磨羅
我以經分唔出外判定主任,我都係上年七月失業到依家,不過唔係我唔想做係真係搵唔到.....你比臉色我睇都係無用嫁又唔係我想既...
eddykung044 發表於 23-4-2018 07:51
C兄你唔做野4年怕你解破後自己唔習慣返工作
其實你不如考慮一下出現金工
盡量唔好俾自己停4年唔工作 ...

師兄問你哦,如果返抄散果種出現金工,但一直報失業得唔得?
ling0313 發表於 29-4-2018 17:44

如果出現金,僱主有報稅,MPF,一直報失業你就奶野
ling0313 發表於 29-4-2018 17:44

你要同負責人講話拎咩都好唔可以報稅佢地應該會有方法既,果時我初期申請公屋試過
請問如果被延長四年 唔做嘢得嗎 舊款要還加新款負擔不起寧可去死  擔心被延長所以問