破產聯盟

查看: 2762|回復: 14

破產中的你遇上她

破產中的你,遇上心儀女仔,有勇氣去追嗎?有勇氣比她知你破產嗎?
我破產男友都知。你唔使周圍講啊?你唔怕佢周圍講咩?咁私人嘢
怕她会介'意……
破产期间静心闭门思过,人生呢啲低崔期来嘅桃花运信唔过!阿三妹妹唔好谂咁多,阵间仲要煮早餐俾个仔食!呵呵
Chung811 發表於 13-4-2018 04:54
破产期间静心闭门思过,人生呢啲低崔期来嘅桃花运信唔过!阿三妹妹唔好谂咁多,阵间仲要煮早餐俾个仔食!呵 ...

咁又唔係咁講啊?我低潮破產佢都無走,仲幫忙照顧我仔,有飯食飯有粥食粥。唔信佢唔通信果啲話實幫到你嘅中介咩?我覺得剛開始拍拖就唔講住,等穩定先,如果破產高就要分手,早分早著。

我努力返夜更賺多啲錢

自從比中介呃佐搞破產,四年期每個月用1.04k之後個人感覺上涼咗兩度。冷氣都開小咗( 當堂明白咗一個佛語 慾之以卻心若靜人在火中火自涼)
就算唔係破產,以下個命題本身都令人費煞思量!!!
遇上心儀女仔,有勇氣去追嗎?
冇錢,莫講話拍拖……追都要$$架
做下朋友冇問題,但你現在環境咁,就少些追女駛錢對你自己會好啲,你是男的話,企返身後,你仍有很多機會.
victor24 發表於 15-4-2018 09:00
做下朋友冇問題,但你現在環境咁,就少些追女駛錢對你自己會好啲,你是男的話,企返身後,你仍有很多機會. ...

搵個有經濟能力照自己一照唔好!!!
阿B入學時都搵到飯薑,應該係舊薑送上門.
據我研究,舊薑應該係有錢女!!!
飯薑是有錢女,b哥靚仔啊!b哥也不是省油的燈,唔全怪得bb嫂。
Wongkccc 發表於 13-4-2018 04:09
男不同女…………

拿, 我自己咁睇
首先你自己衝量下去馬係咪夠錢先?
追女仔/拍拖點都要使錢

實際D睇, 講真, 如你未破的,
“咩”住幾十蚊咭數, 而你初識佢都唔會講吧
到最後, 係咪又無問題呢?

如果佢要介意, 就你破唔破都一樣會介意

你決定去馬, 就必須承受, 當有一日佢知道你破左產(你主動講定佢拆穿都好啦)
會決定離開你的風險

補充, 我係過來人,
破產來講唔係小事, 但又未至於好大件事,
如果佢咁都接受唔到或者唔理解, 咁就由佢吧, 呢個人都唔會過到人世的
我自己同你一樣情況, 都係拍左拖後先搵機會講, 對方都接受
alalfred913 發表於 16-4-2018 18:14
拿, 我自己咁睇
首先你自己衝量下去馬係咪夠錢先?
追女仔/拍拖點都要使錢

師兄,你真幸福,揾到個好好女朋友。