破產聯盟

查看: 11195|回復: 18

Cashing pxx申破後仍然追數

今個星期二搵律師幫手搞左入學申請
當時律師已經話唔會幫我通知二線財仔以免追得更兇狠
點知都係俾呢間cashing pxx知道左
琴日打電話黎叫我一筆過找
冇錢就叫屋企人幫手還
我律師都係咁講

我心諗有錢仲洗鬼搞破產咩
有錢都唔會分期問你地公司借啦
今日就起勢咁打俾我同我屋企人(仲有個fd,留左佢名做咨詢人)
問律師,佢話依段時間去放債人投訴冇用
要我頒左令先受理投訴
想問呢到有冇ching知道cashing pxx追數手法會點?
係咪無野可做,只可等頒令?
原來太多字會出唔晒?
已經報咗就只有拖到最後
我都試過, 一味話冇唔好意思就得. 反而妳一還少少就不停追妳.
申破之後仲有照入今期min pay俾佢地,點知佢地唔心息追我全數
想問師姐係咪都係借同一間?頒令之後仲有冇騷擾?
PhoebeFu 發表於 21-4-2018 08:30
我都試過, 一味話冇唔好意思就得. 反而妳一還少少就不停追妳.

Hi ching你好 請問你係咪都試過申破期間被cashing pro追數?最後點解決?thanks
arina_hashimoto 發表於 23-4-2018 05:42
Hi ching你好 請問你係咪都試過申破期間被cashing pro追數?最後點解決?thanks

系UA, 要客氣D一味話冇唔好意思.
一到你上庭,破令生效,佢哋就收皮
PhoebeFu 發表於 23-4-2018 06:19
系UA, 要客氣D一味話冇唔好意思.

唔同啦我諗,上網search過呢間野煩到嘔
有人講話佢地會pass俾黑道追(唔知真假)
依家追數條友電話留言
唔敢講自己公司名+留私人電話!
Iphone電話又冇得預設錄音
之前第一次打返去佢公司 佢有講到破產都要還!
有錄音應該可以拎去投訴
今日再打上去公司 佢地夠膽講呢個人今日唔係到
痴線
raglung72005 發表於 23-4-2018 08:22
一到你上庭,破令生效,佢哋就收皮

希望!依家日日打俾我同我屋企人
連我朋友(當時留咨詢人)都被拖落水
好煩呀!
咪話你申破緊會俾人滋擾,我申破左近半年左右早排都仲有有牌財仔上門貼大字報,唔係你果間,但邊間就唔想講了。。。我先後向牌照部門,警方,破官同社工講過。。。佢地都話果d人只係滋擾唔係恐嚇冇野做到,佢地話我不能私下還錢,但也無法阻止佢地滋擾。。。因法律上用唔違法手段追人還錢唔犯法。。。相關牌照部門仲要我未講係邊間就落閘囉。。。果刻好無奈想喊,但因lunch time後要繼續做野不能喊到俾人見到。。。但最後都書面寫左件事俾破官又打電話俾佢講多聲同報警備案。。。我諗不論邊間財仔都會走灰色地帶滋擾債仔同佢資詢人的。。。唯有遇一次上報一次啦。。。點都情願之後每期上繳都唔會私下還俾佢地架嘞。。。唯有忍。。。
係边間?講多D分享下
烦人 發表於 24-5-2018 22:47
係边間?講多D分享下

其實好多間都係咁的。。。邊間正如我之前講無謂講了。。。
欠U記破緊中會唔會追
建議大家去收數討論版度問,怕大家再在呢度問會被ban,
我都比呢間煩緊