破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

Drp/idrp

終於自行申請成功所有銀行及財務公司的drp,希望大家千萬不要找中介律師會計師,其實真係幫唔到手,你已經欠錢,他們會再收一筆昂貴嘅費用,只會再增加你的負擔,收錢的時候話咩都可以做到,結果等了兩星期咩消息都冇,打去律師樓問,他講再等下,感覺好似比人玩,結果最後所有嘢我自己做返,不足一星期已經辦妥,你欠債都巳經很徬徨,心情已經唔好,唔知點算好,心態上都會偏向找人幫手,結果.......。希望現在欠債想搞drp的朋友,要冷靜點,自行處理,雖然處理真的好煩,共勉之,大家為了自己要努力,堅強
推薦
首先恭喜師兄先!我想問下你係自己打去分行申請,定落去分行申請?
回復 支持 1 反對 0

起初我唔知要打去邊到 之後我去銀行及財務公司網頁 起佢地個聯絡我們度留言話本人想申請債務舒緩 留兩三次 佢地就會覆你email 留電話比你 你打去講你個情況 佢地就會教你點做
事實好多收你銀但hea做, 好多都係文員仔跟, 又唔熟又唔識, 又唔係企在你那邊著想
栗C點會同你做呢D野

所以, 你自己做一定快好多  因為自己急, 人地唔急
唉,我就係吾想煩 搵左人整iva又收3萬,2線又咪未清哂。轉頭又話成功左開始要比埋iva
顧問同中介根本就係吸血鬼,本身個人都末死得,穩左佢哋就死硬,佢哋會送人一程。破產邖出面穩律師搞先得蚊零兩蚊搞掂,顧問中介就起碼要五蚊先可以,真係望呢班咁撚頭快d死,明知你有咁大困難都仲要踩多腳等你死d
師兄,我都想係UX度做DRP.請問可以指教一下嘛?
想請問師兄有冇响UX做DRP?