破產聯盟

查看: 6048|回復: 13

解破後申請信用卡

請問有解破信後申請信用卡係咪要自動提交埋解破信呢?定係發卡公司唔提出就唔使俾佢?
tsang123 發表於 17-10-2018 23:46
我仲以為只有銀行有破產記錄......財仔都會有記錄?  財仔連線銀行系統?

環聯有哂我哋資料,
所以你其實先要攞解破信去高院宣誓解破,
等攞咗解破證明再去環聯更新資料,
最後先有機會申請到信用卡。
我8月先申請到財仔銀聯卡,
銀行信用卡諗住過多2、3年先再試。
回復 支持 1 反對 0

自己主動交
eddykung044 發表於 17-10-2018 22:17
自己主動交

Thanks!
銀行、財仔有你破產記錄。
你申請咩佢地都會要你交破解證明
Mr.brown 發表於 17-10-2018 23:40
銀行、財仔有你破產記錄。
你申請咩佢地都會要你交破解證明

我仲以為只有銀行有破產記錄......財仔都會有記錄?  財仔連線銀行系統?
Mr.brown 發表於 17-10-2018 23:58
環聯有哂我哋資料,

c兄你申請個張卡係咪兄弟架?請問下係咪除左兄弟卡其他都好難批?本人同兄弟有牙齒印唔知咁樣會唔會唔批俾我?
tsang123 發表於 17-10-2018 23:46

財仔其實有晒連你資料同紀錄呀,我識人佢揾係財仔做嘅朋友尋找失晒嘅親戚,幫佢揾晒資料尋人。
Mr.brown 發表於 17-10-2018 23:58
環聯有哂我哋資料,

我2009 年頒令,因為要去律師行搞啲轉移手續,驚無封解破信會有問題,所以而家先去拎。咁既然拎左信所以都諗住申請一張卡用黎旁身,不過就唔會再申請幾張,見過鬼重唔怕黑咩!
邊間批之信用卡無乜所謂,
有得用就用, 準時到期前清數便是.
相對來說,
財仔覺得呢批"過來人"最安全低風險就真.
要知道...."過來人"持卡者購物利息亦高過普通人的(如過期未繳)

稍後搬過"信用卡討論".....

http://hkiva.org/forum.php?mod=forumdisplay&fid=53
sun0911 發表於 18-10-2018 06:47
c兄你申請個張卡係咪兄弟架?請問下係咪除左兄弟卡其他都好難批?本人同兄弟有牙齒印唔知咁樣會唔會唔批 ...

其他應該幾難批下,
我其實最先申請大家認為最易批既依on,點知唔批。
依家諗住做好自己信用過多2年再申請出糧銀行信用卡。
我解破三个月申請兄弟咭,ok左,我淨係用八仔増埴,日常生活,希望五年後就可以申請銀行咭!
攞到解破令,即刻電郵環聯就可以,它們會通知番你已更新,順時14日左右!NO PAY