破產聯盟

查看: 16819|回復: 20

宣誓後追數

星期四6c樓宣左誓,呢幾日安x兄弟不停打黎追!我同佢講巳宣誓,星期一fax文件上去,之後佢唔知點解話人地遲左你申破都巳經有文件fax上黎,我再講話6c星期一會fax上黎!佢話唔得喎!一係即刻fax!一係落黎交錢!之後我話咁我叫律師宜家fax比你,佢話轉頭收唔到我再打黎!點算呀!律師話下星期初先有文件fax上去呀!宜家每一分每一秒都好難挨
我破產果陣收數佬都來追我數呀,我律師FAX比他他追得仲狼。。。。。。。一直到我頌令破產,判左出來先無再來搞我。。。。。。。。。= =好多時你FAX比他地姐系變相叫他地再落力D趁你仲末頌令之前搞你。。。。。你去避下風頭,就算他地要告你,因為你申請緊破產,好多時他地會放過你,當然如果你位比他地入到位條數又好大下,如欺詐性取得貸款等等就有可能會告你。。。。。但通常你破產他搞你又要成本,會變成得不嘗失。。。。
律師應該有教,未有 no.前,拖住先,點會一早講定老破....
金龍華 發表於 9-11-2018 18:12
律師應該有教,未有 no.前,拖住先,點會一早講定老破....

我系三姓做的,幫我辦果個姐姐話會幫我FAX比銀行叫他地停追數,但出來的效果剛剛相反,以前只會打電話來叫我 地盡快還錢,但他地一知道我申請緊破產馬上出信來又話要法院起訴我,又話會找收數佬上門,仲講到明叫收數佬來的錢入我數話我的總欠債再加30%做為收數佬費用,仲警告我盡快還清條數。。。
= =當然啦,后期我刺激過大入左醫院,之后系醫院中渡過頌破產令(果D時間他地無辦法找到我),我出左院之后銀行就無出過信,無找收數佬找過我了,但系好搞笑試過銀行出信話我系貴客戶,仲寄過幾封有關我銀行戶口(但我破產果時呢個銀行戶口已經關閉)同埋幾封廣告信,有一封仲系他地貸款廣告。。。。。。。
wvovw 發表於 9-11-2018 17:52
我破產果陣收數佬都來追我數呀,我律師FAX比他他追得仲狼。。。。。。。一直到我頌令破產,判左出來先無再 ...

果時你欠邊間?
金龍華 發表於 9-11-2018 18:12

佢叫我同佢講宣左誓
要星期一先Fax到,唯有等多幾日,你條數大,佢更加落力追,我之前爭兄弟三萬幾,淨係sms同打電話尼追,而Beon係逢2號還卡數,十幾號有信息話,如即日未繳最低還款額,會收30%財務費及上門追數!當然我個時已經申破有破產編號,再fax去就無追!你要忍受多兩日電話轟炸(星期六及星期一),都無乜嘢可以做到!
Sassbearbear 發表於 9-11-2018 18:47
要星期一先Fax到,唯有等多幾日,你條數大,佢更加落力追,我之前爭兄弟三萬幾,淨係sms同打電話尼追,而Be ...

咁你fax左比安x之後佢仲有無追呀?
Sassbearbear 發表於 9-11-2018 18:47
要星期一先Fax到,唯有等多幾日,你條數大,佢更加落力追,我之前爭兄弟三萬幾,淨係sms同打電話尼追,而Be ...

同埋我想問下你收到no之後幾耐先頒到令?
Ivychow121 發表於 9-11-2018 18:53
同埋我想問下你收到no之後幾耐先頒到令?

我係搵顧問攪申破,9月11日去破署宣誓及完成整個申請程序,當日已Fax比多間公司,由11-18號期間,間間都有追,打電話尼我同佢講我已經申破,問佢攞fax no, 叫顧問代fax,之後就無追!
頒領日子係由法院編排!我就10月16號頒領!
另外,我唔知可唔可以公開Beon同兄弟嘅傳真號碼!
其他版友講,一係暫時唔好聽電話,我8月個時找淨獅子信用卡,都日日打尼,到9月頭另外三間都無還,最出奇係Beon去到十幾號先打電話同sms尼,話會上門追!咁咪再fax比佢!
星期一之後,有電話再追就問佢攞fax號碼,你有晒呈請,個時就唔洗煩!
Sassbearbear 發表於 9-11-2018 21:01
我係搵顧問攪申破,9月11日去破署宣誓及完成整個申請程序,當日已Fax比多間公司,由11-18號期間,間間都 ...

我巳有安x fax no,但無beon fax on.....
財仔咁快就追數? 我兩間銀行,都只係電話追過幾次,有 no.通知後,完全無搵過我
係安x兄弟,另外恒x銀行打過一次黎,之後都無打過黎
金龍華 發表於 9-11-2018 22:59
財仔咁快就追數? 我兩間銀行,都只係電話追過幾次,有 no.通知後,完全無搵過我 ...

係安x兄弟,另外恒x銀行打過一次黎,之後都無打過黎
金龍華 發表於 9-11-2018 22:59
財仔咁快就追數? 我兩間銀行,都只係電話追過幾次,有 no.通知後,完全無搵過我 ...

安信星期五一日打左超過5個電話比我,6點後先停

永0銀行(唔系享果間)。。。。。。。。系銀行我無欠過財務。
Ivychow121 發表於 9-11-2018 18:47
佢叫我同佢講宣左誓

我想問:你系咪法院已經宣布左你破產??
我果時破左,就收到一封信話我已經破左產,破產日期由邊日開始系咩年份,編號幾多,來緊要去邊到交文件。之后銀行就無再來滋擾過我了。
wvovw 發表於 10-11-2018 09:39
我想問:你系咪法院已經宣布左你破產??
我果時破左,就收到一封信話我已經破左產,破產日期由邊日開始 ...

係6c樓宣左誓,6c話星期一入法庭
Ivychow121 發表於 10-11-2018 09:41
係6c樓宣左誓,6c話星期一入法庭

甘祝你好運了!有D去左6C樓宣會停數,有D要去到法庭出來先停追數。電話追都好D,最怕他上門找麻煩。。。。如果他地上門一系系屋企扮無人在家,關門唔開燈之類,一系找個地方暫避最壞就比錢出去住幾晚甘樣。

大家有冇試過中x追會比較激進