破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

明天高院頒令 : 要注意什麼?

終於到明天 , 正式頒令 入學 4年

收到信,明天頒令之後要聯絡外判 , ( 粱關律師行 ) 唔知呢間係唔係跟足我4年

見破產官當日 , 是不是要帶齊文件,單據 ? ( EA/B-11 表 ( 初步訊問表格 )  屋租 , 水,電,煤 , 電話費 , 寬頻費 . 兒子學費 , 書薄費... 等等

如果份表填得唔好..係唔係好影響呢4 件既生活費 ?

同埋係唔係已經定左我係外判官跟?  
我頒領當日就打去約時間交文件,有幾多交多,有張好似年報剔左嘅項目就帶埋單據,當時我份初步訊問,佢會一邊睇一邊問,填錯可以改。  信入面有無提及開戶口係搵邊位?
Sassbearbear 發表於 26-11-2018 19:13
我頒領當日就打去約時間交文件,有幾多交多,有張好似年報剔左嘅項目就帶埋單據,當時我份初步訊問,佢會一 ...

有提.開戶搵邊個..但我現在失業...佢會唔會比信我開戶?

因為無戶口..搵工有問題 , 我試過搵到份工...同佢講我無銀行戶口..要求出票..佢話無得咁做...所以無得做份工
sosad1984 發表於 26-11-2018 19:32

因為無戶口..搵工有問題 , 我試過搵到份工...同 ...

冇僱傭合約,唔會比信你開戶
sosad1984 發表於 26-11-2018 19:32

因為無戶口..搵工有問題 , 我試過搵到份工...同 ...

我係無業,如果搵到工係可以聯絡主任比開戶口信!