破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

解破之後的環聯報告

破產者解破之後, 係咪環聯報告已洗了底?
除了昔日債主就永世記住我吧, 但是問其他財務機構就可以借返錢?
非也!非也!
1你解破之后,如果你無比張解破證書他地睇,你環聯報告 都仲 系差評。。。。。無更新。
2就算你比左解破證書更新左TU,破產紀錄仲會留底,聽講要七年或者更久才能洗底
3好像你破過產會有紀錄,財務機構肯定查左先考慮批唔批比你,呢個破產紀錄都會成為考慮因素之一。
4借唔借錢比你,系商業決定,他地會基于你的信用,財務狀況,可抵押資產等綜合因素先決定借比你
5就算他地肯借比你,好多都會加你息
6我知道呢度有人試過破第二次產,第一次解破之后借2,3線財仔(應該第一線的銀行唔肯借)
7唔好聽完上面例子甘開心住:果個人話比財仔大他,話想告他詐騙因他系第二次破產。。。。。。。
8 忠告:如非必要請三思而后行,破產已經比左一次機會我地,希望你唔好望番轉頭。
wvovw 發表於 29-11-2018 14:47
非也!非也!
1你解破之后,如果你無比張解破證書他地睇,你環聯報告 都仲 系差評。。。。。無更新。
2就算 ...

好彩問清楚, 已經FF完 (以為又可以大洗完再老破),
還是乖乖地算啦