破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

年報 小問題

估唔到咁快已經一年,係時候要交年報

請問支出果到   跟足外判批俾我果個生活費填OK?
你支出果度應該跟你實際平均支出來填。。。。。。當然你都可以跟外判比果個數,但果個數會唔會報小左而同實際不符就唔知了。
maksiusang 發表於 1-12-2018 17:59
我年年支出大於收入,不足之處由親友支付

系無問題的呀,我以前破產期間都系支出大于收入,然后寫由父母資助。。。。。。。。。我以為你系有工作有收入果類。。。。。。。。不過你系親友資助支出點填都影響唔大。。。。。。
我可能打算填到岩岩好, 跟生活費一樣數,但唔知會唔會俾人感覺太假,還是填高DD好呢
tsang123 發表於 1-12-2018 22:46
我可能打算填到岩岩好, 跟生活費一樣數,但唔知會唔會俾人感覺太假,還是填高DD好呢 ...

其實剛剛好,同有小小出入都無問題,只要不太離普,比如話你破左產開支洗費好大,又咩又咩甘,(比如話食破產有個食煙費,喝酒費,日日住五星級酒店開支等)又或者人地普通人可能需要3千元一個月,你就寫30萬一個月呢D甘,支出系可以大過收入,變負數,超出的部份注明邊個埋單就OK,我以前填過一次年報我計到的數系剛剛好,但后來主任打來話計少我上繳的費用,因為記錯上繳的數,然后主任叫我加番條數落去,然后有小小出入,他話就甘得了,算了唔系太大問題。