破產聯盟

查看: 3641|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

準備月尾破 我d數仲找唔找?

而家仲欠緊星展卡3萬 AE卡6萬 邦民10萬 Welend 7萬
月入大概2萬
全部數已經剛剛過期
如果我月尾就去破咁我仲找唔找好?我已經冇哂錢要找都要問朋友借
同埋想知道當財仔知道我申請之後
會唔會即刻上門/外判收數公司上門追數?
好大壓力 唔想煩到屋企人
其實!
1你無能力還其實都唔好還,都無得還點還?
2好多時你一日無頌令有好多債主都會加緊你呢個時間追緊D你(當然好睇間間的做法,但系你掉轉頭念下你末頌令前追你數系合法,隨時大下你,你清左他地條數,他地就唔洗蝕,可以賭一賭,收唔番條數又可以賣比其他公司賺番多少)
3我當初破的時候銀行就加緊追我地,不過我剛好果斷時間受到刺激過大入左醫院住左三個月銀行先無搞到我
全部數剛剛過期你申唔申請佢哋都會追你架!仲要拖地去月尾先申請會唔會遲左啲。如果決心破產點解唔即刻去做,咁樣拖法到時佢地仲追得緊啦。預期你問朋友借錢嚟找今個月數,但破產個度申請都錢搞嘅架,自己行量返利與弊。有d銀行知道你破產都唔會追得好緊,真係睇下每間公司做法,我個時幫民就無穩過我,可能我銀碼細。
唔駛, 你俾收數佬煩多些少, 捱多一個月
其實樓主欠款是~14倍月薪,問下債主做drp未必要走破產的路.
不過若真是想破產,就早些做,同埋你2萬元收入,就算你破產,你這4年上繳都好可能還足你的欠款.
我而家破唔到 因為我而家唔夠錢搞。
我每個月 屋企要比1萬 財仔1萬 都未計生活費車費 ,完全唔夠找了
借錢都要搞破,出糧就去啦!
可能做Idrp已經可以了,先問左每月還6000做唔做到先,唔得直接申破吧,早申早解決!
如果邦X可以綜合所有數二十六萬,分五年還,每月約7000,兩張卡就睇佢要唔要你剪,如果成功你就唔洗破,但預咗要比好多利息,另外唔建議搵wexxxx。
Addchan 發表於 5-1-2019 20:52
我每個月 屋企要比1萬 財仔1萬 都未計生活費車費 ,完全唔夠找了

就咁,你老破之後,仲有10K 俾到屋企???
所謂破產,餓你唔死,但樣樣差少少..

你只欠13-14個月糧,正路做法,就係 同呢幾間傾,
星展卡3萬 AE卡6萬 邦民10萬
拖長黎還.本來 2年,拖夠5年.
如果條數都係計唔掂,就要傾個低利息,咩 DRP之類.總之叫銀行幫幫手諗掂佢.

另一方面,你要搵份PART TIME,或者高D人工的工作!!!!!!
同埋叫屋企收順少少...因為萬一你申破,就可能只可以俾番自己份 水電媒+租+伙食

GOOD LUCK!!!.
索性不要還, 頂多俾收數佬煩多些少