破產聯盟

想問可以借錢破產嗎?

連破產錢都冇
成日比收數上門好難頂!
想問我可以借錢破產嗎?
因為聽人講借完錢唔可以即刻破,因為太可疑?
其實呢度大把師兄,系套信用卡的錢出來破產。。。。。。
你只要解析到D錢去左邊,你借錢來破產都系一個合理的解析。
當然啦你如果借D二三線財仔就可能會比人大,因為有師兄試過借完錢破產財仔話會告 他詐騙之類。
只要證明到你借錢果一斷時間并非存心借完錢就特登去走數,比如話你借左錢收埋D錢然后馬上去破產,如果你之前念住還到錢,但突如其來失業,收入減低,身體唔好,又或者輸曬(呢個通常會問你證據,證明你去邊到賭 賭 ,時間地點等)等只要個官認為你合理都唔會點為難你。
我系做生意失敗,個官問我點解破產,我就提供左成盤生意的單據,賬戶等證據,證明我將大部份錢洗左系公司上面,解析到個原因,他認為合理而無追究我。。。。。。。
借了即話破產會被告詐騙, 係都拖多一排等佢追數才搞破產
StephenPang 發表於 15-1-2019 09:20
借了即話破產會被告詐騙, 係都拖多一排等佢追數才搞破產

我破果陣都系透支左個戶口出來馬上破。。。。。。唔系邊到死果萬幾大元來破產。。。。
其實WVOVW CHING 講得好詳細.我補充幾點:
1 用CREDIT CARD LOOK 錢去申破係灰色地帶.
2 CREDIT CARD 好耐之前批核舊錢,
與你 特別申請新的CREDIT CARD 或最近要加大銀碼,而又拎舊錢去申破
情況不同.
3 從未見過有呢D 案例被告.包括報紙,或者本論壇.
4 如果咁都被告,呢版起碼有雙位數字的巴絲打領野....你會唔會做成一個新的案例呢???
唔容易!!!
因為我卡已爆,坐巴士見到有廣告有個app  xwallet可以借小額貸款。但佢到時會唔會問我點解唔用份糧黎破?
你唔借錢破產咁銀行係咪會唔追你數?
你頂唔到就算要借錢都要去破
唔擔心得咁多
如果真係怕你不如問家人或朋友借
雖然無前案例,但申請舊錢去申破就疑是欺詐,我非律師唔敢講,但我直覺無謂博。就算博到 ,人地狂大你,你心血都死唔少!!
問朋友借拉
講成合理的生活費,破產如律b唔收信用卡,d錢係現金唔係透支就可以,或者存款戶口拿出來問親友借都得