破產聯盟

想問關於工作性質

4月就己經完成4年破產期,如果想見份財務公司旗下的職位,是否不能請,要告訴他們嗎?
甘樣!
如果入職表有問你有沒有曾經破過產,正在破產,如果有問你就要老實回答。不然你就會變左虛假文書。
如果沒問甘你就唔洗主動同他講你破產又或者破過產。。。。。。。。
就系甘!
wvovw 發表於 18-1-2019 11:36
甘樣!
如果入職表有問你有沒有曾經破過產,正在破產,如果有問你就要老實回答。不然你就會變左虛假文書。
...

明白,其實我不知是不是銀行行業和財務機構都做不到,不會請
Kamenkong 發表於 18-1-2019 15:55
明白,其實我不知是不是銀行行業和財務機構都做不到,不會請

其實好多專業行業同錢有關的行業:
1如銀行/財務公司,你就算系里面做清潔都唔得
2律師等(好像話專業人士要好用誠信甘話WOW)
都唔會請曾經破產又或者正在破產的人士。
破得產就有好多工種遇著無得做。。。。。當然啦有D公司可能無甘嚴,只要求破產期間,曾經破過產都有可能得。
= =當然呢D就睇果D公司對破產人士態度系點。
wvovw 發表於 18-1-2019 16:09
其實好多專業行業同錢有關的行業:
1如銀行/財務公司,你就算系里面做清潔都唔得
2律師等(好像話專業人 ...

明白哂,如果我想見一份工作係財務公司的sales,要不要講俾公司知道,其實check5check到