破產聯盟

查看: 1718|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

爬文後有些問題不明白

4.你債務人有冇二三線財仔,有就上門追數
6. 入紙前就要上Ebanking 印晒出黎,平時寄開係網上月單就可以睇番半年/1年statment,入左紙未上庭都已被銀行凍戶口,頒令後5日就要比外判睇你記錄
最好就無二三線,如果數額細就找左佢,如果只係銀行數,卡中心打電話就像平時你打去卡熱線的態度一樣好溫和
Kine: 如果系中x痕x這類銀行信用卡就沒問題,如果係Aexx信用卡就都會上門追數。我的債權人有4間銀行,我今天入紙第26天,4間銀行都冇搞我冇人上門,還出奇地好態度,痕生冇打電話比我又冇收數,只係寄今期信用卡statment,另三間信用卡中心打來都很客氣的,債50萬我又唔係識人做銀行,出奇地4間不追數。不過我爬文,銀行的都交比收數,人人不同睇你好唔好彩
如果係中本仔UX...爬文話講到好震撼,又拍鄰居門又大叫,又貼身分證,抄whatapp,搵老闆搵朋友家人,行媽必,所以如果有財務大耳隆就找倒就找免得嚇親家人,住緊又唔搬得