破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 爛玩仔

我想破產但冇錢比破產費

搞老破都有分期俾真係第一次聽,樓主求其做份便利或M記肯捱一個月乜律師費都揾到,一份part-time唔夠咪兩份!
kktiger 發表於 9-3-2019 11:34
我相信你沒問清楚是比哂錢先入纸還是可比部份就可幫你入紙。

YES 依家我都唔肯定果個是否律師...因為佢張卡片無講自己係
金龍華 發表於 9-3-2019 16:34
搞老破都唔問清楚,條友都係算吧啦

我問過幾間, 我見呢間真係成日答我野, 覺得佢好NICE, 就幫襯佢, 點知...唉.....
地獄豬 發表於 9-3-2019 15:39
佢已經係律師樓宣左誓, 難道律師都無講清楚? 還是佢無問清楚? 還是講完都唔記得? ...

律師, 我都唔知佢係唔係, 不過在律師事務所搞, 而佢卡片無講佢係律師, 不過已經宣左誓, 但之後佢話要收到中介公司錢佢先會開始做野, 仲問我比晒錢未, 果時先知原來中介公司無分期呢回事..加上張單只係寫欠尾數, 都無寫有分期.....依家都唔知比唔比埋尾數好, 我驚佢又再次老點我....
kktiger 發表於 9-3-2019 15:28
師兄:我是回覆他的問題
引用: tedyu 發表於 9-3-2019 11:21
問題是依家中介一開始話分期無講過收晒錢先 ...

係我無問DETAIL 比左錢會做D乜, 只係聽佢講收錢即做, 咁就奶野..
地獄豬 發表於 9-3-2019 15:04
我想問問: 邊間律師樓連破產費用(政府果PART) 都比唔到, 就會安排入紙? 我未見過有律師樓咁偉大, 貼埋錢,  ...

其實唔可以算是比人坤..只係自己無問好DETAIL...
同埋中介言語上有D取巧, 佢講得我地有分期, 其他無, 我聽左就對號入座....
自己太傻..
依家要比埋尾數先開始入紙, 我問左, 同埋佢話入左紙要等幾日, 出左臨時破產令就會通知債主....呢個是中介公司講...
唔係好明 !!  即是你已經比左一筆錢所謂律師攪,但而家又話要收埋尾數先同你入紙 ? 尾數係佢介紹中介比你借錢 ? 樓主咁你已經比左幾錢 ? 尾數還差幾錢 ?
比左一半仲差一半
尾數我依家先有。我無去借
不過仲考慮緊去唔去馬呢間嘢已經取巧左一次! 下次又唔知有咩花臣! 搞到我遲遲未搞好就麻煩
好煩2019 發表於 26-3-2019 17:12
唔係好明 !!  即是你已經比左一筆錢所謂律師攪,但而家又話要收埋尾數先同你入紙 ? 尾數係佢介紹中介比你借 ...

佢唔係搵6c搞,是中介,中介都要搵6c幫佢入纸,但樓主只比左一半錢,所以中介咩都未做,可能中介暫時幫佢收好哂文件,再收尾數就交比6c搞
Sorry,唔係樓主
kktiger 發表於 26-3-2019 18:25
佢唔係搵6c搞,是中介,中介都要搵6c幫佢入纸,但樓主只比左一半錢,所以中介咩都未做,可能中介暫時幫佢 ...

我是上去中介公司再去佢指定律師樓搞! 比晒資料同填表! 宣誓是簽名就得! 究竟係咪?
tedyu 發表於 26-3-2019 19:22
我是上去中介公司再去佢指定律師樓搞! 比晒資料同填表! 宣誓是簽名就得! 究竟係咪?
...

首先你宣誓時是否有第3者見証(正常會有)之後就3方面都要簽名
tedyu 發表於 26-3-2019 19:22
...

我朋友舊年都比中介氹左申破,由填表,入紙宣誓(朋友一齊去高院),頒令後填支出表都係中介攪。冇經律師樓。
好煩2019 發表於 26-3-2019 22:28
我朋友舊年都比中介氹左申破,由填表,入紙宣誓(朋友一齊去高院),頒令後填支出表都係中介攪。冇經律師樓 ...

呢啲叫比錢人填表,自行申破=_=
kktiger 發表於 26-3-2019 19:36
首先你宣誓時是否有第3者見証(正常會有)之後就3方面都要簽名

無第三方
仲有解凍銀行戶口佢話無欠債果間銀行都可以解! 流專登開某一間指定銀行