破產聯盟

查看: 13672|回復: 105

分享下解破後申請信用咭經驗 (成功!!!!) 重post

原 post 已石沉大海, 再post 多次希望呢個方法可以幫到眾生
最新 update : 2019 年既今日, 小弟已經有 N 張信用咭
包括最大果間, 方向銀行呢d, 信貸額仲非常之高

各位要加油, 錯一次唔係一世架 !
呢個世界仲有希望的

小弟前文在此
http://www.hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=9256

小弟03老破, 都係洗大左, 找MIN PAY返唔到轉頭果類人
呢D 唔詳細講

後尾解破後跟足程序
03年 老破
07年 解破
11年 update TU
12年 TU 紀錄全清

再忍左兩年幾後
14年尾去check TU, 評分係無分, 因為資料不足, 無法評分
跟手試下入表搵毫無關係既銀行申請信用咭
交齊資料, 入息証明, 自動轉帳出糧紀錄
好快就批左張白金咭,  limit 大約係一個月月薪, 作為自動轉帳, 八達通自動增值, 出trip 用credit card 做deposit,
已經好夠用了

小弟在此提醒想效法既巴絲要注意以下幾點
1, 拎解破証明並好好保存
2, update TU 已解除破產
3, 等多一排, 忍一忍手, 查下 TU 自己個分先, 肯定無晒不良紀錄先出手
4, 搵間毫無瓜葛既銀行申請, 例如匯X, 恒X, 交X 都係同一個 group, 渣x 同安x 又係同一個group 等等
5, 搵間無咁大既銀行申請, 大果幾間我認為會去收集法院老破紀錄的, 細行就未必咁做
6, 忍 !!! 絕對唔好急於一時, TU 好唔一定批咭, TU 差就一定唔批咭, 小弟老破到今日已經11年半先出手
7, 唔好再一錯再錯碌爆咭還min pay 了, 大家都知道, 咁係好難翻身的, 無錢就唔好碌呀.

有問題歡迎留言討論

評分

參與人數 1城市人氣 +399 城市金錢 +399 城市魁力 +399 城市權力 +399 收起 理由
admin + 399 + 399 + 399 + 399 有用資料

查看全部評分

我13年解破,嘗試申請好多信用卡被拒,查下TU原來i,跟手email番個解除令上去,過兩星期上番D,即管試下x展,無交手過,點知真係批,果刻心情難以形容,有20000簽脹都唔錯,過左三個月準時還錢,又試下申請東x,頂佢...一野批左十萬比我!而家我反而想試下申請獅子同渣x,之前無欠過佢地
回復 支持 1 反對 0

行動正確,
最正一個字"忍".

睇番你登記日期,原來成 10 年啦!

真係過得快。真心希望你生活快樂!

元老級版友!
我今日開Aeon 俾人拒絕
其實點update TU
admin 發表於 28-3-2019 22:22
睇番你登記日期,原來成 10 年啦!

真係過得快。真心希望你生活快樂!

係啊, 我知道上得黎既都係有無盡既辛酸, 所以希望有d 正面既 post 分享下俾大家

都係果句, 破產唔係絕路, 只係另一個開始 !!!!

首先你要有張解破証明書先, 搵你主任拎
之後上 TU 度俾幾舊水出份report 睇下咩料
如果破產紀錄仲係度既, 你可以要求資料修正, 話已經解除破產, 附上解破証明書一份
咁佢地就會刪除破產紀錄

耐心等待一兩年先查下 TU score 睇下有冇升返上去先
唔急得架
kumiko1030 發表於 2-4-2019 06:39
我今日開Aeon 俾人拒絕

華,好耐無見!

而家點呀?
我比較近少少
admin 發表於 2-4-2019 13:20
華,好耐無見!

而家點呀?

想換間大廁所嘅公屋唔得
nevergiveup 發表於 5-4-2019 12:17
我13年解破,嘗試申請好多信用卡被拒,查下TU原來i,跟手email番個解除令上去,過兩星期上番D,即管試下x展 ...

恭喜恭喜
今日去攞番張TU睇,評級上番B,可以慢慢洗底了好開心
順手試下申請獅子咭,唔知得唔得呢
(無欠過佢)
我都有獅子 VS, limit 好高
busdriver.430 發表於 8-4-2019 17:23
我都有獅子 VS, limit 好高

咁即係大行有機入番啊