破產聯盟

樓主: busdriver.430
打印 上一主題 下一主題

分享下解破後申請信用咭經驗 (成功!!!!) 重post

matt007 發表於 30-5-2019 23:50
師兄、我02年破,解破也做了,上過TU 出report, 得個 G , 丅U話冇資料更新、所以一直都是G ,我應如何更新 ...

你個情況,應該TU裡面會完全沒有紀錄,包括銀行 / 破產。

建議 閣下比錢去攞份完整既 TU 來睇。你不比呢個錢,好多野都不會知。

P.S. 我都是02入學,06畢業的。17年才將解破去環X,成功清走所有TU的舊紀錄。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
dannykkkccc 發表於 5-6-2019 00:23
你個情況,應該TU裡面會完全沒有紀錄,包括銀行 / 破產。

建議 閣下比錢去攞份完整既 TU 來睇。你不比 ...

好讚成師兄做做法。

我見好多人都不想去比錢睇一睇自己份TU.

我們已經解破的人士,是有機會完全"清空"份TU的。
nevergiveup 發表於 1-8-2019 15:18
其實夠5年又更新左TU基本都唔使特登比錢睇,應該係D grade上落,然後申請張信用卡洗底,三幾個月就上番去 ...

如果可以順利申請到信用卡,也可以不用申請的。

我個人經驗是因為TU係有機會出錯的,雖然是他們的責任,但受影響是我們自己。