破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: 好煩2019

破產主任跟,銀行解凍信可即時取 ?

吾好意思大家... 原來我無留意到第二頁既小字... 佢有寫住如果需要銀行戶口.可以聯絡下方簽署人提出要求及理由.
但就無留到佢電話. 只有寫住破產管理罯罯長個案處理組(XXX代行).甘我係咪打返去破產管理署個直線就可以搵到佢呢?
另外. 大家既經驗係一般會可以選擇用返自己既戶口還是要另外再開個新既機會比較大呢?
Jim69 發表於 15-3-2019 07:13
我係頒令後就打比主任,約上去比工作證明申請戶口解凍信,到會計師樓交文件當天就有埋解凍信比我,之後有事 ...

想請教下你當時大約幾耐可以約到主任同會計師?因為頒令後兩日我會返新工. 正常都吾好成日請假呢...
candychan1981 發表於 17-3-2019 14:51
吾好意思大家... 原來我無留意到第二頁既小字... 佢有寫住如果需要銀行戶口.可以聯絡下方簽署人提出要求及 ...

破署主任 fax 同電話号碼係封信第一張左上角,第二張只有暫時跟你的主任名。
通知主任,一般戶口資料,第二日已經可以去拎解凍信
candychan1981 發表於 17-3-2019 14:56
想請教下你當時大約幾耐可以約到主任同會計師?因為頒令後兩日我會返新工. 正常都吾好成日請假呢... ...

主任就第二天巳上去,會計師樓因我選自己想去的分行就要等佢比時間,差不多1個月,任佢安排就快好多,都要睇你交邊間。
另外想請教下大家
.如果破產署最後係要求我開新戶口.我可晤可以開破產之前已有既銀行還是一定要開間無開過戶口既銀行呢?

P.S.本人既債權人中無任何一個銀行.