破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Kennykkmo

媽媽按左層樓....

就係樓主媽媽已經加按咗層樓去賭
點都系要賣 只系人地拎去拍賣定你自己賣 襯而家樓市升睇下賣唔賣到好價啦
cl475867 發表於 25-3-2019 08:44
就係樓主媽媽已經加按咗層樓去賭

就因為層樓已經按左啲錢賭輸晒,而家樓主已經供得好辛苦,如再加按條數加大左,仲可以捱到幾耐呢?
我意見係 : 如可以嘅盡快賣左層樓好過比銀行拍賣,可以還清晒啲數,又唔駛入學。
最多租屋住,一家人齊齊整整重新嚟過。
好煩2019 發表於 25-3-2019 09:56
就因為層樓已經按左啲錢賭輸晒,而家樓主已經供得好辛苦,如再加按條數加大左,仲可以捱到幾耐呢?
我意 ...

唔介睹,賣咗層樓都冇用
cl475867 發表於 25-3-2019 12:10
唔介睹,賣咗層樓都冇用

係呀,賣左層樓,可能又會借財仔去賭。
樓主你媽媽可能係病態賭徒,快啲同佢搵社工尋求協助。
一定要幫你阿媽搞破產,等佢無咁易借到錢
有心幫老母既 就一次過幫佢找晒佢d數 成家陪佢一齊窮 賣樓賣車咩都賣晒佢 大家一無所有 一切由0再開始 咁你媽媽先會識醒 你可能覺得我講野唔負責任 但係 呢個係事實 我係用賭仔身份同你講既 你呢家幫佢dd佢會覺得佢仲有機會去博  到時你賣身都已經太遲
deadmaninc 發表於 27-3-2019 16:52
有心幫老母既 就一次過幫佢找晒佢d數 成家陪佢一齊窮 賣樓賣車咩都賣晒佢 大家一無所有 一切由0再開始 咁你 ...

150萬點一次過幫佢找晒佢