破產聯盟

請教各位

SISI0322 發表於 26-3-2019 12:52
哩種感覺真係好難頂

最初真係好難頂,攪到情緒底落,打左大約2星期就開始話之佢,因為要講都講晒,已經全世界知道冇咩再驚。
又咁啱我呀媽呢段時間入左醫院一個月,攪到人都顛。
時間好難過
二三線財會group埋一齊追,所以唔會知係邊間,依家仲會用facebook起人底,同埋開whatsapp群組post你身份證嘅相叫你還錢,同埋會用幾十個張太空卡炸爆晒你同諮詢人嘅電話.....不過既然無晒辦法,唯有不變應萬變
masao0596 發表於 27-3-2019 10:23
二三線財會group埋一齊追,所以唔會知係邊間,依家仲會用facebook起人底,同埋開whatsapp群組post你身份證 ...

咁都無計,既然都無錢還,咪由佢慢慢追,係麻到咨詢人,我覺得對佢地唔住姐
師兄 唔講你d 3線 就係日本同持60期果2間 都夠玩殘你身邊所有人 你呢家要做既 通知定你所有資詢人話唔識你 有地方就帶屋企都避開幾個月 電話改左都無用 只要用實名登記既 佢都有方便揾到你 叫屋村辦事署幫你打封野 話呢個人唔再係度住 貼係你自己屋企門口 我諗你地都要避開3 4個月 最後洗心革面 對屋企係好d
已經通知晒所有咨詢人,電話唔係上台,點會仲實名登記!已經面對左屋企人.....
樓主,我想我可以解答了你,你所擔心的問題必定會發生,份工必定無,你都知扣底黑財會不停致電你公司及你上司甚至你老闆找你,更甚是加你上司,老闆,朋友及親戚連你自己在 whatsapxx 群組,粗囗辱罵你,再將你追數紙附於群組內。之後在盼令前就一定上到你屋企門外貼街招,連該處之
Chantaiman22 發表於 30-3-2019 01:42
樓主,我想我可以解答了你,你所擔心的問題必定會發生,份工必定無,你都知扣底黑財會不停致電你公司及你上 ...

其實我都預左既,上司都知道的,做得幾耐得幾耐架咋依家....鬼叫自己搞出黎就要承....係真係好攰咁解.....
我都係有3缐財仔,同你一樣數冚數。都係比人呃,係屋企人發覺我情緒有問題,之後知道我出面欠人成100萬,叫我申請破產。我呢兩個月好多謝屋企人原諒我,鼓勵重新做人。BTW, 我搬左屋,只知道3缐財仔寄信去信箱,打晒比咨詢人、朋友、但冇貼大字報。過去左等佢過去,重新做人,共勉之!
最重要係要知道自己點解會不停借,唔去改好易有第二次
係!要重新開始,唔可以再比自己行返之前條路。其實破咗,睇好多野都平淡左簡單左。各位加油!
我都係比人氹數冚數,又唔想比屋企人知,越滾越大。係呢個谷,個個都是同路人,大家互相鼓勵乖乖地捱4年,重新開始。
係呀C姐,我同你都係3月份頒令,我遲你少少,一直爬文都有留意你留言,我現在失業,暫時主任跟。大家加油!努力捱過呢4年,重新開始。
Stanyan1229 發表於 2-4-2019 18:19
我都係有3缐財仔,同你一樣數冚數。都係比人呃,係屋企人發覺我情緒有問題,之後知道我出面欠人成100萬,叫 ...

我係自己覺得唔可以再咁落去,只會越黎越誇張,同埋都真係令自己好大壓力,好辛苦,所以選擇同屋企人,男朋友講,搞破產,由22號到依家,佢地都係打咨詢人電話,打去公司,sd 訊息,拉咨詢人入群組,暫時係得caxxxxxpxx上過2次門攝信同紙.....我仲要等23/4 共勉之
好煩2019 發表於 2-4-2019 23:32
我都係比人氹數冚數,又唔想比屋企人知,越滾越大。係呢個谷,個個都是同路人,大家互相鼓勵乖乖地捱4年, ...

多得有哩個谷,令到我地哩d同路人可以互相撐住
SISI0322 發表於 3-4-2019 00:02
我係自己覺得唔可以再咁落去,只會越黎越誇張,同埋都真係令自己好大壓力,好辛苦,所以選擇同屋企人,男 ...

我係19/2宣誓,3月份頭兩星期,最難捱。屋企人嬲左我,我自己又日日喊,想過死左去!之後屋企人同親戚反而叫我唔好聽電話,佢地幫我頂。話唔識我!(我真係好感恩,佢地對我咁好,咁保護我)其實真係要同屋企人坦白,自己先冇咁大壓力。
你要加油!你宜家經歷既,所以C兄C姐都經歷過,23/4好快就到。
我都好感恩,我屋企人,男朋友都係咁幫我。令到佢地更加擔心我,覺得對佢地唔住,所以大家一齊哩4年&之後都要乖乖地做人